Olena Zelenska, dezvăluire emoţionantă. Ce face soţia lui Volodimir Zelenski în fiecare dimineaţă pentru preşedintele Ucrainei

Andra Daoud 16.03.2022, 13:10
Olena Zelenska, dezvăluire emoţionantă. Ce face soţia lui Volodimir Zelenski în fiecare dimineaţă pentru preşedintele Ucrainei

Prima doamnă a Ucrainei a fost foarte vocală în spațiul public, încă de la începutul conflictului din țara sa. Olena Zelenska a vorbit despre victimele războiului, dar și despre cum se văd lucrurile din perspectiva sa. Soția președintelui a recunoscut că este o perioadă foarte tensionată pentru familia sa și că face un anumit gest, în fiecare dimineață, pentru soțul ei, Volodimir Zelenski.

Olena Zelenska, dezvăluire emoţionantă

Olena Zelenska a dezvăluit, într-o corespondență scrisă, că se teme pentru viața soțului ei. Prima doamnă a spus că, la fel ca toate femeile din Ucraina, se își face griji pentru siguranța partenerului ei. Președintele ucrainean a fost ținta rușilor încă din primele zile ale invaziei, iar serviciile secrete din Ucraina au dejucat un plan de asasinare care îl viza pe liderul de la Kiev.

„Ca orice femeie din Ucraina, acum mă tem pentru soțul meu”, a recunoscut Olena Zelenska. Soția președintelui a declarat că îl sună pe acesta în fiecare dimineață, pentru a afla dacă este bine. Înainte de asta însă, se roagă pentru bunăstarea lui. Ea a făcut apel la SUA să ofere sprijin femeilor și copiilor ucraineni care ajung acolo și care caută adăpost.

Prima doamnă le-a transmis un mesaj și liderilor țărilor democrate și le-a cerut acestora să ia măsuri împotriva lui Vladimir Putin și să-i tragă la răspundere pe cei care au fost complici și „au asistat în tăcere timp de decenii. Trebuie să oprim acest lucru. Prin noi, mă refer la întreaga lume”, a mai trasmis Olena Zelenska.

Olena Zelenska, dezvăluire emoţionantă. Ce face soţia lui Volodimir Zelenski în fiecare dimineaţă pentru preşedintele Ucrainei
Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei

Prima doamnă a Ucrainei, mesaj emoționant pentru România

În urmă cu câteva zile, soția lui Volodimir Zelenski a transmis un mesaj, prin intermediul unei postări pe Facebook, oamenilor din țările care îi primesc pe refugiații ucraineni. Zelenska a ținut să mulțumească unor națiuni precum România, Polonia, Slovacia, Ungaria sau Republica Moldova, pentru solidaritatea de care au dat dovadă în aceste vremuri dificile pentru Ucraina și pentru ucraineni.

Polonia, Slovacia, România, Ungaria, Moldova s-au arătat a fi nu doar vecini cu care avem hotar, ci națiuni cu adevărat frățești. Vă mulțumim că acceptați ucrainenii ca fiind ai voștri. Bineînțeles, nu așa și-a imaginat Ucraina integrarea în Europa… Dar încălziți și salvați se vor întoarce cu siguranță acasă. Cu căldura voastră în inimi”, a scris Olena Zelenska într-un mesaj postat pe Facebook.

Olena Zelenska are 44 de ani și, de când a devenit prima doamnă a Ucrainei, s-a implicat în multe campanii umanitare. Înainte ca soțul ei să devină președinte, Zelenska se ocupa de unul dintre cele mai mari studiouri de producție video din Ucraina, a cărui fondatoare este.

Urmăriți Impact.ro și pe