Soția lui Corneliu Vadim Tudor, mărturisiri sfâșietoare la 5 de ani de la moartea acestuia. Cumplit prin ce a trecut familia politicianului în tot acest timp

Stan Filon 13.09.2020, 09:21
Soția lui Corneliu Vadim Tudor, mărturisiri sfâșietoare la 5 de ani de la moartea acestuia. Cumplit prin ce a trecut familia politicianului în tot acest timp

Se împlinesc 5 ani de moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Cu această ocazie, familia politicianului a organizat o slujbă de comemorare la care au participat și câțiva prieteniși foști colaboratori ai tribunului. Familia a făcut mărturisiri dureroase.

Slujbă de comemorare, la 5 ani de la moartea lui Vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor s-a stins din viață, pe un pat de spital, pe data de 14 septembrie 2015, de Ziua Crucii. Poetul a suferit un infarct miocardic în urma căruia nu și-a mai revenit, deși a luptat vitejește pentru viața lui. Așadar, sunt cinci ani de la trecerea în nefiinţă a tribunului, iar moartea sa a lăsat un gol imens în sufletele soţiei şi fiicelor sale. Acestea au organizat o slujbă de pomenire. Îndurerată, soţia politicianului a vorbit cu ochii înșăcrimați despre momentele grele prin care a trecut, imediat după ce s-a trezit singură, cu două fete la facultate.

„Mi-am pierdut jumătatea vieții mele, sufletul meu. Ne-am trezit singure toate trei, eu m-am trezit cu doua fete la facultate, fără niciun sprijin material, pentru că eu eram casnică și vă închipuiți că a fost un impact destul de mare. Dar, cu timpul, am reușit să trecem peste aceste greutăți”, a spus soția tribunului.

Slujba de comemorare, la 5 ani de la moartea lui Vadim Tudor
Slujba de comemorare, la 5 ani de la moartea lui Vadim Tudor

Familia lui Vadim Tudor a trecut prin momente grele, după moartea poetului

„Abia anul acesta, la această comemorare realizăm cu adevărat ce s-a întâmplat. Tata a fost un mare patriot, iubitor de țară, de valori tradiționale, de tot ceea ce înseamnă istoria acestei țări”, a spus fiica cea mare a lui Vadim, Lidia.

Alături de familie, la slujba de pomenire au participat şi foştii colaboratori şi apropiaţi ai lui Corneliu Vadim Tudor. Corneliu Vadim Tudor, fondator al Partidului România Mare, s-a stins din viaţă la vârsta de 65 de ani, în urma unui infarct miocardic.

Aflat pe patul de spital, unde a luptat până în ultima clipă pentru viața sa, pentru a ajunge acasă la soție și cele două fiice ale sale, Vadim Tudor a scris ultima sa poezie, Ultima cafea, pe care o vom reda mai jos.

Hai, Moarte, să bem o cafea
Ţi-o fac cu caimac, aromată
Mai leapădă-ţi coasa cea grea
Şi mantia asta ciudată.
Te rog să iei loc în fotoliu
Nu mă supără dacă fumezi
După cine eşti, Moarte, în doliu?
De ce tot suspini şi oftezi?
E foarte fierbinte cafeaua
Nu te grăbi, că te frigi
Mai lasă-mi pe cer, încă, steaua
Dacă eu am să mor, ce cîştigi?
Ai venit să mă iei în persoană
Prea mare onoare îmi faci
Din toată specia asta umană
Numai pe mine mă placi?
Hai să-ţi ghicesc în cafea
E bine să ştii ce te-aşteaptă
O cumpănă grea vei avea
Dar tu te descurci, eşti deşteaptă.
Eşti tot timpul în criză de bani
Aici, te asemeni cu mine
De ce să fim noi duşmani?
Eu te-nţeleg cel mai bine.
Lumea te aplaudă de departe
În zvon de corridă, olé!
Fii bună şi-ntoarce-te, Moarte
Să văd: după tine ce e?
Acum eşti captivă la mine
Am vrut să-ţi arăt, draga mea
Că nu-mi este frică de tine:
Ţi-am pus şoricioaică-n cafea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...