Șoseaua care se inaugurează joi, 28 iulie. Bucurie mare pentru mulți români

Dumitrică Roxana 27.07.2022, 18:18
Șoseaua care se inaugurează joi, 28 iulie. Bucurie mare pentru mulți români

Se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea Centurii Slatina. Inaugurarea celor 20 de kilometri de Drum Expres va fi promisă pentru joi, 28 iulie. Compania de Drumuri a convocat miercuri comisia tehnică pentru recepția tronsonului Balș – Slatina – Valea Mare, unde UMB a anunțat finalizarea lucrărilor.

Unde va fi noul drum expres

Practic, între Pitești și Craiova, de joi, se va circula pe 40 de kilometri de Drum Expres care ocolesc orașele Balș și Slatina, sufocate din cauza traficului de tranzit. Legătura cu DN 65 Pitești – Craiova se face la nodul rutier de la Valea Mare, pe lotul 3 al UMB, transmite Asociația Pro Infrastructură.

Lucrările pe primul lot al Drumului Expres Craiova – Pitești sunt oprite și nu se vor termina la sfârșitul anului, conform contractului, a anunțat, în urmă cu o săptămână, premierul Nicolae Ciucă. Șoseaua Craiova Pitești este primul drum expres din țară și va asigura transportul rapid al mărfurilor din Oltenia către Capitală și mai departe, în portul Constanța.

Vestea deschiderii noului tronson îi bucură pe şoferi, comentariile ca răspuns la anunţul Pro Infrastructura fiind lămuritoare.  „În zilele cele mai aglomerate făceam chiar 1,5 ore Craiova – ieşire Slatina, deci impactul este unul major“, scrie un şofer.  „Aş dori să reamintesc că au trecut 3 ani şi 2 luni de la scena cu bordurile“, atrage atenţia un alt şofer,

Ce drumuri expres există în România

Rețeaua de drumuri de mare viteză a Românei va crește la 978 de kilometri odată cu darea în trafic a lotului de 21,35 de kilometri din Drumul Expres Craiova – Pitești (DEx12), care ocolește Slatina. Borna de 1.000 de kilometri ar putea fi depășită chiar de anul acesta, daca va fi deschisă circulația pe lotul 1 din Autostrada Sibiu – Pitești (13 km) și pe 10 kilometri din Autostrada Bucureștiului.

Tot anul acesta, era preconizată și deschiderea circulației pe primii kilometri din Autostrada Bucureștiului (A0). Mai exact, secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu anticipa darea în trafic a secțiunii de 10 kilometri dintre DN5 și DN6, de pe lotul 2 din sectorul sudic.

Rămâne de văzut dacă România va reuși să treacă în 2022 de pragul de 1.000 de kilometri de autostadă și drum expres.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe