BREAKING

Sorin Oprescu nu va fi extrădat în România. Decizia instanței din Grecia

Andrei Dumitrescu, Ana Anitoiu 21.07.2022, 13:37
Sorin Oprescu nu va fi extrădat în România. Decizia instanței din Grecia

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare, nu va fi extrădat în România. Decizia a fost luată, joi, de magistrații din Grecia.

Motivul pentru care Sorin Oprescu nu va fi extrădat în România

Judecătorii din Grecia au luat decizia din cauza condițiilor de detenție prezente în România, potrivit Antena 3. Magistrații s-au pronunțat joi la prânz, după ce Sorin Oprescu s-a prezentat în fața lor în procesul referitor la extrădarea sa.

Mai exact, magistrații din Grecia sunt de părere că Sorin Oprescu, în vârstă de 70 de ani, nu ar avea parte de condiții decente dacă ar fi dus la închisoare în România şi că medicul nu se va putea trata pentru problemele de sănătate pe care le are, printre care se numără diabet şi alte boli asociate.

Prin urmare, în urma deciziei magistraților eleni, Sorin Oprescu va rămâne în Grecia, în libertate, pe perioadă nedeterminată. În cazul în care procuratura nu va face apel, va rămâne definitivă această decizie.

Magistrații au hotărât, în urmă cu aproape două luni, ca fostul primar al Bucureștiului să fie judecat în stare de libertate, după ce inițial fusese arestat preventiv, după ce plecase din România, când s-a dat sentința în dosarul său.

Sorin Oprescu nu va fi extradat in Romania
Sorin Oprescu. Foto: Inquam Photos/ Octav_Ganea

Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani și opt luni de închisoare

Magistrații din România au păstrat, pe 23 iunie, condamnarea definitivă de 10 ani și 8 luni în cazul lui Sorin Oprescu, în dosarul în care fostul primar a fost găsit vinovat pentru luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

În cazul în care se întoarce vreodată în România, Sorin Oprescu va fi arestat. În urmă cu ceva timp, fostul primar al Capitalei spunea că își dorește să se stabilească în Grecia și să înceapă o afacere în domeniul cercetării medicale, alături de fiul său.

Sorin Oprescu a ieșit din România, pe cale rutieră, pe la Vama Giurgiu, cu două săptămâni înainte de a fi condamnat definitiv la închisoare. După ce a fost dat în urmărire, fostul primar al Bucureștiului a fost prins în Grecia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Andrei Dumitrescu
Am absolvit facultatea de Științe Politice. Mi-am inceput cariera ca redactor, după care am devenit coordonator la mai multe site-uri de știri, printre care și EVZ.ro. Am fost editor pe...