Tribunalul București a decis: Sorin Oprescu rămâne cu condamnarea definitivă de 10 ani și 8 luni

Stan Filon 23.06.2022, 14:22
Tribunalul București a decis: Sorin Oprescu rămâne cu condamnarea definitivă de 10 ani și 8 luni

Sorin Oprescu a aflat din însorita Grecie ultima decizie a magistraților din România, care au decis recent să păstreze condamnarea la 10 ani și opt luni pentru fostul primar al Capitalei, acuzat de luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu. Magistrații de la Tribunalul București au respins astfel anularea condamnării făcută de avocații lui Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu rămâne cu condamnarea definitivă de 10 ani și 8 luni

Așadar, decizie importantă pentru Sorin Oprescu! Magistrații Tribunalului București au decis să respingă solicitarea făcută de fostul edil al Capitalei, care spera să scape de condamnarea de 10 ani și opt luni, după ce a fost găsit vinovat pentru acuzațiile de luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

Condamnarea lui Sorin Oprescu a venit la Curtea de Apel București, după ce în primă instanță fusese condamnat la patru ani de închisoare. Fostul primar al Capitalei a fugit din țară, se pare, cu aproape o lună înainte de a fi dată sentința. Acesta se află în grecia, unde a fost arestat la trei zile după condamnarea sa în România.

Sorin Oprescu ramane cu condamnarea definitiva de 10 ani si 8 luni
Sorin Oprescu ramane cu condamnarea definitiva de 10 ani si 8 luni

Fostul edil se află în Grecia

El a fost arestat în primă instanţă, însă Curtea de Apel din Atena a considerat că, până la o decizie privind extrădarea, Oprescu poate rămâne în libertate.

Fostul primar al Capitalei a plătit o cauțiune de 5.000 de euro și este obligat să se prezinte regulat la Poliție. Judecătorii din Atena trebuie să decidă până pe data de 10 iulie dacă îl trimit sau nu pe Sorin Oprescu în România, unde să își ispășească pedeapsa.

Urmăriți Impact.ro și pe