Sorin Grindeanu, amenințări către conducerea Metrorex. Va face concedieri în masă

Elena Avramescu 21.07.2022, 09:40
Sorin Grindeanu, amenințări către conducerea Metrorex. Va face concedieri în masă

Conducerea Metrorex va fi concediată, conform anunțului dat de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Se pare că numărul tot mai mic de garnituri scoase pe traseu în această perioadă a fost cireașa de pe tort pentru Sorin Grindeanu, care a anunțat că până la finalul acestui an compania va avea un nou director general, dar și un nou Consiliu de Administrație.

Conducerea Metrorex, concediată

Înlocuirea oamenilor din conducere urmează să fie făcută pentru ca societatea să fie dusă la o profesionalizare, iar aceasta să nu mai fie subvenţionată de la bugetul de stat din banii tuturor românilor.

În cursul zilei de miercuri, într-o vizită la Timișoara, Sorin Grindeanu a declarat că directorul general al Metrorex şi Consiliul de Administrație sunt singurii răspunzători de faptul că tot mai puține garnituri au fost scoase pe traseu.

„Metrorex are un director general şi are şi un Consiliu de Administrație, e o companie. Nu are de ieri-de azi aceste probleme și nu sunt singurele. Până la sfârșitul anului, tot ceea ce înseamnă Consiliu de Administrație, director general, vor fi selectați şi am dat drumul la acest lucru pe 109, adică pe acea Ordonanţă 109. Tot acest lucru sper să ducă la o profesionalizare mai mare în activitatea Metrorex.

Ştim problemele financiare pe care le are Metrotex, fie în relaţia cu anumiţi parteneri, în cazul nostru o companie care asigură mentenanţa, fie problemele care ţin de angajări, salarii şi aşa mai departe. Aceasta este treaba directorului general şi a Consiliului de Administraţie, să pună pe picioare această companie şi în modul acesta vor fi selecţionaţi şi membrii Consiliului de Administraţie şi directorii generali”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu mai este de părere că este anormal ca Metrorex să fie subvenţionată din banii tuturor românilor, iar în acest sens vrea să facă o schimbare radicală.

„În al doilea rând, este ca acest plan trebuie să ducă la o societate sănătoasă, pentru că nu mi se pare normal ca din banii tuturor românilor să se subvenţioneze non-stop o societate de transport din Bucureşti, chiar dacă Bucureştiul contribuie cu cea mai mare sumă la bugetul de stat. De ce ar fi de acord un timişorean să subvenţioneze o societate de transport din Bucureşti sau un clujean sau un ieşean? Lucrurile acestea trebuie să se termine o dată. Mă aştept ca viitorul director general cu tot Consiliul de Administraţie să îşi asume tot ce am spus eu”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...