Sorana Cîrstea, ironică după eliminarea Simonei Halep de la US Open: „Se cerne sita mai repede”. Când joacă în turul 2 iubita lui Ion Ion Țiriac

Gabriel Peneș 01.09.2022, 13:58
Sorana Cîrstea, ironică după eliminarea Simonei Halep de la US Open: „Se cerne sita mai repede”. Când joacă în turul 2 iubita lui Ion Ion Țiriac

Sorana Cîrstea, ironică după eliminarea Simonei Halep de la US Open. Cele două românce au avut evoluții diferite în primul tur, la Flushing Meadows. Cîrstea a învins-o pe germanca Laura Siegemund, în timp ce Halep a pierdut surprinzător în fața Dariei Snigur, sportivă venită din calificări. Iubita lui Ion Ion Țiriac a dat o posibilă explicație pentru eșecul rivalei sale din România într-un stil caracteristic relațiilor reci dintre cele două jucătoare. Cîrstea va juca, astăzi, meciul din turul 2 al competiției.

Sorana Cîrstea, ironică după eliminarea Simonei Halep de la US Open

Sorana Cîrstea, ironică după eliminarea Simonei Halep de la US Open. Cele două jucătoare române se știu încă din copilărie, dar n-au fost niciodată prietene. „Nu cred că există două persoane mai diferite”, spunea Cîrstea acum câțiva ani despre relația sa cu fostul lider mondial.

În primul tur al ultimului turneu de Grand Slam al anului, ele au avut performanțe opuse. Halep a pierdut în mod neașteptat în fața ucrainencei Daria Snigur, sportivă venită din calificări, în timp ce Sorana a trecut cu un dublu 6-4 de germanca Laura Siegemund.

„La Grand Slam mereu joc destul de bine. Probabil energia, adrenalina, faptul că este turneu mare. Mereu scot tot ce-i mai bun în mine. E o plăcere și o onoare să pot să particip la un Grand Slam și mai ales să faci rezultat, să joci bine.

Sunt bucuroasă de victorie,” a declarat Sorana Cîrstea  într-un interviu acordat pentru RTVNY, conform de ProSport.

Sorana Cîrstea, ironică după eliminarea Simonei Halep de la US Open: „Se cerne sita mai repede”. Când joacă în turul 2 iubita lui Ion Ion Țiriac
Atmosfera vibrantă din New York, „orașul ce nu doarme niciodată”, este pe placul Soranei Cîrstea

„Se cerne sita mai repede”

Sorana Cîrstea a explicat și care e diferența dintre marele turneu de la New York și celelalte trei Grand Slam-uri ale anului. Ea a spus că la Flushing Meadows totul este mai aglomerat și mai agitat, mai plin de energie. De altfel, Simona Halep (30 de ani) a recunoscut cu alte ocazii că o deranjează zgomotul din „orașul care nu doarme nicioată”, așa cum e supranumită uriașa metropolă americană

„US Open este diferit față de celelalte Grand Slamuri pentru că este foarte, foarte aglomerat. Este o energie continuă, mult mai intensă decât la celelalte Grand Slamuri unde e mai liniște, în Australia totul este foarte aproape, Roland Garros la fel.

Tradiția la Wimbledon. Aici totul este ca un show, extraordinar de mare, distanțele sunt mari, terenurile sunt mari”, a spus Cîrstea, potrivit sursei citate.

Când joacă în turul 2 iubita lui Ion Ion Țiriac

Iubita lui Ion Ion Țiriac a dat și o posibilă explicație pentru ieșirea prematură din concurs a Simonei Halep, neuitând să arunce „săgeți” ironice către aceasta. Cîrstea a spus că suprafața de joc este una foarte rapidă și nu multe jucătoare i se pot adapta.

„Surprizele sunt, cred eu, din cauza suprafeței. O suprafață rapidă, pe care nu sare mingea, mai mult alunecă.

Nu sunt multe jucătoare care pot juca pe această suprafață și din cauza asta spun eu că se cerne sita un pic mai repede în primele tururi decât la alte Grand Slamuri”, a adăugat Sorana cu referire indirectă și la eșecul Simonei Halep.

Comparativ cu ediția 2015, când Simona Halep a jucat semifinala cu Flavia Pennetta,la US Open a fost schimbată suprafața de joc astfel încât schimburile de mingi să fie cu 30 la sută mai rapide decât acum 7 ani.

Sorana Cîrstea (32 de ani) va evolua, joi, în turul 2 al competiției contra elvețiencei Belinda Bencic (13 WTA), actuala campioană olimpică. Partida va începe de la ora 18.00, ora României. Pentru calificarea în manșa secundă, Cîrstea și-a asigurat deja un cec de 121.000 de dolari.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....