Soluția naturală și eficientă cu bicarbonat de sodiu care înlocuiește cu brio șamponul uscat din comerț. Efectele uimitoare pentru păr

Redacția IMPACT 18.07.2020, 13:25
Soluția naturală și eficientă cu bicarbonat de sodiu care înlocuiește cu brio șamponul uscat din comerț. Efectele uimitoare pentru păr

Șampoanele uscate pentru păr au început de câțiva ani să se numere printre produsele la care apelăm în ultimă instanță atunci când trebuie să ieșim rapid din casă, iar timpul nu ne permite să ne spălăm pe cap. De cele mai multe ori, experiențele proprii ne dovedesc că multe din aceste produse din comerț nu sunt atât de eficiente pe cât ne promit. Din fericire, există alternative.

Efectele bicarbonatului de sodiu asupra părului

Pentru că ne place să ne preparăm de multe ori produsele acasă pentru a vedea cu ochii noștri că nu conține elemente care ne pot deteriora pielea sau scalpul, în cazul de față, îți prezentăm în cele ce urmează o modalitate prin care îți poți prepara acasă un șampon uscat pentru păr. Aici intervine bicarbonatul de sodiu, care se dovedește a fi un ingredient care, ne scoate de multe ori din încurcături în gospodărie. Ingredientul minune nu este util doar în curățenia zilnică, ci se dovedește a fi un instrument absolut benefic pentru podoaba ta capilară.

Florin Noje , Hairstylist cu peste un deceniu de expriență în domeniu recomandă bicarbonatul de sodiu pentru că acesta acționează ca o mască nutritivă, care degresează păru, fără însă a-l deshidrata sau deteriora. De asemenea, un alt beneficiu care ne încântă de regulă este faptul că lasă părul mătăsos, care poate fi descurcat cu ușurință.

Cum să îți prepari singură un șampon uscat pentru păr. Rețeta ideală pentru toate tipurile de păr

Tot ce trebuie să faci pentru a-ți prepara un șampon DIY (Do It Yourself- prepară singur) este să ai pregătită o sticlă goală cu șampon în care vei turna cât să umpli un sfert de sticlă cu bicarbonat, iar restul cu apă.
Iată ce trebuie să faci în continuare:

  • Amestecă ingredientele
  • Udă părul din abundență la fel ca atunci când folosești șampon obișnuit
  • Aplică șamponul creat pe bază de bicarbonat, începând de la rădăcină, spre vârfuri
  • Lasă-l șamponul să acționeze 3 minute
  • Clătește din abundență.