Soluția găsită de Zelenski pentru câștigarea războiului: „Va încuraja cu siguranţă Rusia să pună cu adevărat capăt războiului”

Elena Avramescu 18.11.2022, 11:09
Soluția găsită de Zelenski pentru câștigarea războiului: „Va încuraja cu siguranţă Rusia să pună cu adevărat capăt războiului”

În cursul serii de joi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut partenerilor săi occidentali să asigure protecţia pe deplin a statului ucrainean, ținând cont că ţara sa se confruntă cu un val de atacuri cu rachete din partea Rusiei. Acesta a precizat că numai protecţia deplină a cerului ucrainean va salva Ucraina, precum şi Europa de multele posibile escaladări ale agresiunii ruseşti.

Zelenski nu își dorește negocieri cu Moscova

„Încă o dată şi încă o dată, le repetăm partenerilor noştri că numai protecţia deplină a cerului ucrainean va salva atât Ucraina, cât şi Europa de multe posibile escaladări ale agresiunii ruseşti şi va încuraja cu siguranţă Rusia să pună cu adevărat capăt războiului”, a declarat Volodimir Zelenski, ținând cont că Ucraina se confruntă cu mai multe atacuri cu rachete din partea Rusiei.

Ceea ce este și mai important este faptul că preşedintele ucrainean a vorbit despre posibilele negocieri cu Moscova, idee pe care a respins-o rapid, spunând că această opţiune nu este viabilă deoarece nu ar aduce cu adevărat pacea, ci doar un câștig Moscovei, fiind o stratagemă propagandistică pentru a câştiga timp.

„Protecţia aeriană ar putea aduce o pace reală, nu genul de propagandă care sună acum de la Kremlin despre presupusa disponibilitate pentru negocieri, pentru a câştiga timp şi a aduna forţe pentru o nouă ofensivă”, a mai notat Zelenski.

Președintele Ucrainei a ținut să aducă o serie de mulțumiri Finlandei şi Suediei cu privire la noile noile pachete de asistenţă în domeniul apărării.

„Acest lucru este foarte important. Fiecare astfel de decizie a statelor le face co-autoare ale victoriei noastre şi ale păcii viitoare”, a spus preşedintele Ucrainei.

Ministrul Vasile Dîncu și comisarul Adina Vălean, decorați de președintele Zelenski
Presedintele Volodimir Zelenski

Cu doar câteva ore în urmă, Zelenski a declarat că nu mai puțin de şapte cadavre au fost recuperate dintre rămăşiţele unei clădiri rezidenţiale distruse de bombardamentele ruseşti într-o localitate din regiunea Zaporojie, iar acest bilanţ ar putea creşte considerabil. Însă asta nu este tot, deoarece zeci de persoane au fost rănite într-un atac cu rachete în Dnipro.

Din nefericire, Ucraina nu a reușit să rezolve problema întreruperilor de urgenţă ale energiei electrice, după un nou val de atacuri cu rachete ruseşti, iar temperaturile au ajuns deja la limita îngheţului.

„În acest moment, peste 10 milioane de ucraineni sunt lipsiţi de electricitate”, a declarat Zelenski.

Șeful statului ucrainean a ținut să anunțe că echipele fac eforturi uriașe pentru a putea normaliza alimentarea cu energie electrică, dar au avut loc noi „întreruperi de urgenţă ale alimentării cu energie electrică, pe lângă cele planificate pentru stabilizare”, iar o mare parte dintre penele de curent sunt în regiunile Vinniţia, Odesa, Sumî şi Kiev.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...