Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu oțet. Soluția uimitoare pe care o vei folosi mereu

Redacția IMPACT 30.04.2020, 11:57
Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu oțet. Soluția uimitoare pe care o vei folosi mereu

Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu oțet. Soluția uimitoare pe care o vei folosi mereu pentru curățarea casei și a obiectelor de uz casnic.

Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu oțet. Soluția uimitoare pe care o vei folosi mereu

Bicarbonatul de sodiu e o alternativă sănătoasă la produsele chimice de curățare. În combinațiile corecte și în dozajul potrivit, poți să-ți cureți casa fără să poluezi mediul înconjurător. Ca să nu mai spunem că e mult mai ieftin. Iată câteva combinații cu bicarbonat de sodiu și tot atâtea soluții pentru curățenia de sâmbătă.

1. Soluție pentru îndepărtarea petelor de pe covoare

Proprietățile de albire și de absorbire recomandă bicarbonatul de sodiu pentru eliminarea petelor de pe covoare. Combinați 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 125 de ml de oțet alb.

Presărați bicarbonat de sodiu peste pată, toarnă oțet, aspirați reziduurile și lăsați să se usuce.

2. Pentru albirea hainelor

Petele galbene de la subraț și de pe gulerul cămășilor pot fi îndepărtate printr-o soluție pe bază de bicarbonat de sodiu. Se combină 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu 125 ml de oțet alb.

Se freacă zonele cu probleme cu bicarbonat de sodiu și se înmoaie în oțet alb, într-un lighean. Se lasă la înmuiat 30 de minute, se clătesc.

Soluții ușoare și ieftine pentru curățarea casei
Soluții ușoare și ieftine pentru curățarea casei

3. Pentru dezinfectarea băii

Bicarbonatul de sodiu este un bun dezinfectant pentru suprafețele din baie. Aceste produse pot să îndepărteze resturile de săpun, petele de reziduuri, care se acumulează în closet, cadă, chiuvetă.

Ingrediente: 2 linguri de bicarbonat de sodiu, un sfert de cană de oțet alb, două căni de apă. Se combină cele trei ingrediente într-un vas, se așteaptă să treacă spuma, se folosește soluția pentru a curăța baia. Suprafețele se freacă cu ajutorul unei perii sau al unui burete. Se lasă soluția să acționeze 10 minute.

4. Soluție pentru curățarea chiuvetei din bucătărie

Ingrediente: 3 linguri de bicarbonat de sodiu, un sfert de cană de oțet alb. Se presară bicarbonatul pe suprafața chiuvetei, apoi se picură oțet alb peste. Se lasă 10 minute, după care se clătește.

5. Soluție pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider

Frigiderul acumulează mirosuri neplăcute. Pentru eliminarea acestora, se apelează la următoarea soluție:

Ingrediente: un sfert de cană de oțet alb, un sfert de cană de apă, 5 linguri de bicarbonat (opțional)

Se diluează oțetul într-o cantitate egală de apă. Se toarnă amestecul într-un pulverizator. Se pulverizează soluția în frigider. Se șterge cu o cârpă moale și curată. Pentru a păstra mai mult timp miros proaspăt în frigider, se poate așeza o farfuriuță cu bicarbonat în interior.

Urmăriți Impact.ro și pe