Soluția banală cu bicarbonat de sodiu care te ajută să îți cureți jucăriile de pluș din casă. Trucul simplu și eficient

Diana Radu 02.04.2020, 13:13
Soluția banală cu bicarbonat de sodiu care te ajută să îți cureți jucăriile de pluș din casă. Trucul simplu și eficient

Jucăriile de pluș sunt „gazda” bacteriilor, dar și a particulelor de praf, de aceea este foarte important să le cureți cât mai des. În acest sens, bicarbonatul de sodiu îți va fi de mare ajutor, deoarece acest ingredient are capacitatea de a elimina bacteriile din materiale.

Cum să cureți jucăriile cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Fie că vrei să cureți ursuleții de pluș personali primiți de-a lungul timpului, fie că vrei să cureți jucăriile copilului tău, principiul este același. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați un burete curat și umed în bicarbonat de sodiu și să ștergeți cu el toate jucăriile.

jucarii de plus, spalare, bicarbonat de sodiu
Cum să cureți jucăriile cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

O altă variantă mai simplă presupune doar presărerea bicarbonatul de sodiu peste plușuri și lăsarea acestuia să acționeze 15 minute. Ulterior, jucăriile se aspiră sau se scutură. Acelaș lucru îl puteți face și și în cazul jucăriilor animalelor de companie.

Jucăriile de plastic sau de cauciuc se adaugă într-un lighean cu apă călduță peste care se adaugă 4 linguri de bicarbonat de sodiu la un litru de apă. După ce se lasă la înmuiat câteva minute, acestea se freacă un burete după care se clătesc într-o apă curată.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu este aliatul perfect și pentru curățarea băii și a bucătăriei. În plus, este o variantă mult mai ieftină și care nu este dăunătoare pielii tale, deoarece nu conține agenți chimici. Astfel, îți poți face casa să strălucească doar cu bicarbonat de sodiu și cu un burete.

Soluția este ideală inclusiv pentru podele, mai ales dacă bebelușul merge de-a bușilea. În acest sens, aveți nevoie de o jumătate de ceașcă de bicarbona de sodiu pe care-l vei dizolva în găleata de la mop. În cazul în care unele pete insistă și nu vor să iasă puteți combina bicarbonatul cu suc de lămâie. Rezultatele vor fi uimitoare!

Urmăriți Impact.ro și pe