Ce rol joacă bicarbonatul de sodiu în prepararea prăjiturilor. Metoda simplă și uimitoare în bucătărie

Bicarbonatul de sodiu joacă un rol foarte important și în bucătărie. Fie că e vorba de curățenie, sau chiar ca ingredient activ, în prepararea prăjiturilor, îl vei regăsi ca fiind folositor.

Ce rol joacă bicarbonatul de sodiu în prepararea prăjiturilor. Metoda simplă și uimitoare în bucătărie

Orice gospodină știe că bicarbonatul de sodiu este de nelipsit în prepararea prăjiturilor. Deseturile vor fi cu mult mai delicioase, fiind vorba despre un truc pe care mulți ar trebui să îl încerce. Dacă vă pregătiți de o sesiune de gătit și vă doriți o surpriză pe cinste pentru întreaga familie, fursecurile sau prăjiturile pot fi mai savuroase. Totul cu ajutorul unei cantități foarte mici de bicarbonat de sodiu, adăugată în rețetă.

Ce rol joacă bicarbonatul de sodiu în prepararea prăjiturilor. Metoda simplă și uimitoare în bucătărie

Bicarbonatul de sodiu are foarte multe roluri în bucătărie, printre care și cel alimentar, în prăjituri

Secretul pe care orice iubitor de deserturi trebuie să îl stăpânească este acela că bicarbonatul de sodiu are un rol de agent de creștere. Poate fi folosit în loc de praf de copt în anumite rețete, pentru că va duce la o creștere mai armonioasă a preparatelor, potrivit unica.md.

De aceea, în loc să fie combinat cu un ingredient acid precum sucul de lămâie, poate fi “stins” cu iaurt, ciocolată, lapte bătut, miere, fie altele, la alegere. Va avea o reacție chimică prin care va ajuta la formarea de bule de dioxid de carbon. La temperaturi ridicate, când prăjiturile vor ajunge să fie puse la cuptor, vor ajuta la expandarea preparatului. Totuși, compoziția pregătită, în care există bicarbonat de sodiu, trebuie gătită cât mai repede cu putință. În caz contrar, creșterea prăjiturilor nu va mai fi pe atât de spectaculoasă precum este așteptat.

Deși praful de copt se poate înlocui cu succes cu bicarbonat de sodiu, într-o rețetă, trucul nu poate fi aplicat și invers. Asta deoarece bicarbonatul de sodiu nu are aciditarea necesară pentru a putea lucra de unul singur, ca adjuvant alimentar de creștere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI