Soluția banală cu bicarbonat de sodiu care te ajută în lupta împotriva mirosului neplăcut de transpirație. Efecte uimitoare

Diana Radu 06.08.2020, 08:41
Soluția banală cu bicarbonat de sodiu care te ajută în lupta împotriva mirosului neplăcut de transpirație. Efecte uimitoare

Temperaturile ridicate de vară ne fac să transpirăm excesiv, așa că oricât am încerca inevitabil apar pete de transpirație pe haine. Iată cum puteți scăpa de petele de transpirație de sub braț, dar și de mirosurile neplăcute cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în lupta împotriva mirosului neplăcut de transpirație

Deși, transpirația este un proces normal din corpul nostru care asigură în organism o temperatură constatntă, aceasta poate deveni deseori jenantă. Și asta nu doar din prisma mirosului neplăcut, dar și al petelor care ies pe haine. Ei bine, bicarbonatul de sodiu este celebru pentru proprietățile sale antifungice, dar și pentru eliminarea mirosurilor neplăcute.

Pentru a preveni mirosul urât de transpirației îți poți prepara propriul deodorant. Tot ce trebuie să faci este să amesteci puțin bicarbonat de sodiu cu o bilă de antipespirant și să aplici soluția obținută sub brațe. Astfel, mirosul neplăcut va fi absorbit de bicarbonat iar tu te poți bucura chiar și de cele mai călduroase zile de vară fără griji.

bicarbonat de sodiu, transpiratie, miros neplacut
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în lupta împotriva mirosului neplăcut de transpirație

De asemenea, puteți folosi bicarbonatul de sodiu și pentru spălarea hainelor murdare de transpirație. În acest sens va trebui să presărați bicarbonat de sodiu pe zonele pătate de material după care să le lăsa-ți la înmuiat în apă caldă între 10 și 15 minute. După expirarea timpului fie le frecați și clătiți la mână, fie le puteți pune la un ciclu normal la mașina de spălat. Rezultatele vor fi uimitoare, deoarece bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a elimina mirosul persistent de transpirație.

Dacă ai probleme cu mirosul urât din încălțăminte, poți scăpa de acest lucru tot cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Presară puțină pudră de bicarbonat în interiorul încălțămintei, iar acesta va absorbi mirosurile și va preveni dezvoltarea viitoarei flore bacteriene. Soluția se lasă să acționeze peste noapte.

Urmăriți Impact.ro și pe