Șoferi UBER amendați: ministrul Transporturilor spune că e „Fake news” și contrazice propria ordonanță

Iorgu Ianusi 16.05.2019, 20:22
Șoferi UBER amendați: ministrul Transporturilor spune că e „Fake news” și contrazice propria ordonanță

Mai mulți șoferi s-au plâns că au fost amendați, joi, după ce a intrat în vigoare ordonanța anti-Uber, Bolt și Clever. Cu toate acestea, ministrul Transporturilor susține că actul normativ nu interzice aceste aplicații de car-sharing. Răzvan Cuc mai spune că informațiile despre amenzile date de polițiști în mai multe cazuri ar fi pur și simplu „supoziții”.

„Uberul poate funcţiona, nu este interzis. Cine a aruncat această marotă pe piaţă probabil că vrea să se folosească de ele în campania electorală. Noi am dat o ordonanţă care combate pirateria, nu are nicio treabă cu platformele electronice, din contră, aceste platforme nu au fost reglementate de cinci ani de zile de către nimeni. Iată că acuma Guvernul PSD lucrează la o ordonanţă împreună cu cei care deţin aceste platforme, am finalizat în proporţie de 90 la sută ordonanţa cu reglementarea Uber, Clever, Bolt”. Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

Răzvan Cuc, Uber și „fake news-ul total”

Fără să clarifice de ce mai mulți șoferi colaboratori ai Uber au fost amendați, ministrul Transporturilor a insistat că, de fapt, respectivele persoane pot lucra în continuare pentru aplicațiile de car-sharing.

„Eu am văzut că ei au şi ieşit cu nişte comunicate vizavi de şoferii care lucrează pentru ei şi le-au spus să stea liniştiţi, dar văd că asta nu se promovează în presă, se promovează doar faptul că Uberul ar fi fost interzis, deşi nimeni nu a interzis Uberul, deci este un fake news total. Sunt supoziţii că ei vor fi amendaţi, nu am văzut până acuma nimic să fie de aşa natură. Deci, pe de o parte, Uberul nu este interzis, pe de altă parte Guvernul PSD reglementează această problemă.” Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

Guvernul pregătește o altă ordonanță privind funcționarea Uber, Bolt și Clever

O nouă ordonanță care să reglementeze sistemul de car-sharing  va fi pusă în dezbatere publică în curând. Ministrul Răzvan Cuc a precizat că s-a consultat pe această temă, miercuri, cu reprezentanții platformelor online de transport persoane. Până la apariția noului act normativ, ordonanța intrată în vigoare joi rămâne în vigoare.Aceasta prevede că șoferii care lucrează pentru platformele online vor fi amendați. Vizați sunt toți cei care lucrează pentru Uber, Bolt și Clever. Dacă până acum respectivii șoferi au fost sancționați la a doua abatere, de azi pot fi sancționați imediat cum au fost prinși. Ordonanța a adus și sancțiuni mult mai aspre, care pot ajunge până la ridicarea plăcuțelor de înmatriculare și să fie amendați cu până la 50.000 de lei.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe