Șofer UBER, amendat cu 1000 de lei. A pornit ofensiva împotriva aplicaţiilor de ride-sharing

Iorgu Ianusi 16.05.2019, 18:10
Șofer UBER, amendat cu 1000 de lei. A pornit ofensiva împotriva aplicaţiilor de ride-sharing

Chiar în ziua în care a intrat în vigoare ordonanța privind transportul persoanelor în regim de taxi, un șofer UBER a fost amendat. Bărbatul a povestit că a fost oprit de poliție în timpul unei curse pe care o făcea în București. Șoferul susține că un alt bărbat, șofer de taxi, l-ar fi reclamat.

Am primit o comandă la Mall Vitan, unde mă aștepta un domn, pe care l-am luat să-l duc la Piața Unirii. Pe drum mi s-a părut ceva suspect la el pentru că tot dădea mesaje. Pe drum am fost oprit din mers de o mașină de poliție, am fost tras pe dreapta. Mi s-au cerut actele, i le-am dat.” Șofer UBER pentru Știrile Pro TV

Cum a ajuns șoferul de UBER să fie amendat

Bărbatul care este colaborator UBER spune că a fost amendat cu 1.000 de lei. Le-a spus jurnaliștilor că i s-a întâmplat acest lucru din cauza unui client, cel mai probabil taximetrist.

L-a întrebat pe domnul din spate dacă e cu UBER, a zis că da. A cerut să fie martor, i-am înmânat autorizațiile, atestatul, după care mi-a dat amendă 1.000 de lei, plătibilă în 14 zile lucrătoare, la jumătate din sumă. Cred că am fost urmărit de când l-am luat pe domnul. E posibil să fie taximetrist. Era pe cash. Amenda a fost în baza unui articol care spune că am intervenit asupra aparatului de taxat, care la ride-sharing nu există.” Șofer UBER pentru Pro TV

Ordonanța recent adoptată de Guvern și intrată joi în vigoare prevede că șoferii care lucrează pentru aplicații ride-sharing vor fi amendați. Vizați sunt toți cei care lucrează pentru Uber, Bolt și Clever. Dacă până acum respectivii șoferi au fost sancționați la a doua abatere, de azi pot fi sancționați imediat cum au fost prinși. Ordonanța a adus și sancțiuni mult mai aspre, care pot ajunge până la ridicarea plăcuțelor de înmatriculare și să fie amendați cu până la 50.000 de lei.

Uber și Bolt – sprijin pentru șoferii amendați

Potrivit Știrile Pro TV, conducerea Uber și Bolt au anunțat că îi vor susţine financiar şi juridic pe şoferii care vor avea probleme din cauza ordonanței. De asemenea, reprezentanți ai respectivelor aplicații au spus că le pot pune la dispoziție colaboratorilor asistență juridică. Cei care consideră că se fac abuzuri sunt, de asemenea, sfătuiți să le semnaleze.

Urmăriți Impact.ro și pe