Șofer de TIR, tras pe dreapta pentru ce avea în parbriz. Ce semn a alertat polițiștii că ceva nu este în regulă

Iancu Andreea 01.08.2021, 22:28
Șofer de TIR, tras pe dreapta pentru ce avea în parbriz. Ce semn a alertat polițiștii că ceva nu este în regulă

Un eveniment care a stârnit amuzamentul multora a dezvăluit un aspect mai degrabă îngrijorător cu privire la conducătorii de autotrenuri. Un șofer de TIR a fost tras pe dreapta recent de către polițiștii rutieri pentru ceea ce avea în parbriz. Bărbatul a crezut că nu îi va alerta pe oamenii legii cu acest semn, însă efectul a fost exact contrar. Motivul este lesne de înțeles.

Un șofer de TIR, tras pe dreapta pentru ce avea în parbriz

Un tânăr în vârstă de 32 de ani, șofer de TIR, din comuna Biled, județul Timiș a fost tras pe dreapta pentru ce avea în parbriz, deși acesta spera să nu alerteze oamenii legii, ci mai degrabă să le aducă un zâmbet pe buze. Bărbatul a crezut că va scăpa de filtrele organizate de polițiști și că nu va fi nevoit să le demonstreze acestora că respectă legea. Din păcate pentru el, însă din fericire pentru alți conducători auto, șoferul de TIR a fost oprit de un echipaj, după ce și-a pus în parbriz un semn cu textul “Am darul băuturii”.

Polițiștii nu au gustat gluma bărbatului și, din contră, au decis să îl supună pe șofer la proba etilotestului după ce au văzut plăcuța din parbriz. Chiar în momentul în care bărbatul conducea prin orașul Jimbolia din județul Timiș, oamenii legii l-au tras pe dreapta, însă șoferul și-a continuat drumul pentru câteva sute de metri. Aparatul etilotest cu care polițiștii l-au testat pe bărbat demonstra exact ceea ce susținea mesajul de pe plăcuță. Șoferul avea o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice şi apoi la sediul Poliţiei, unde a fost audiat.

Un șofer de TIR a fost tras pe dreapta pentru ce avea în parbriz
Mesajul șoferului s-a potrivit perfect cu rezultatul etilotestului
foto – Facebook/PolitiaRomana

Cum a fost sancționat conducătorul auto după mesajul care i-a alertat pe polițiști

Oamenii legii au trecut cu vederea încercarea de glumă a șoferului de TIR și au deschis în dosarul penal pe numele acestuia. Bărbatul a fost acuzat de conducere sub influența alcoolului pe drumurile publice, fiind totodată sancționat contravențional pentru neoprire la semnalul polițiștilor. Astfel, bărbatul va trebui să scoată din buzunar suma de 580 de lei pentru a plăti amenda.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, sub influența alcoolului. De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă de 580 de lei, pentru neoprire la semnalul polițiștilor. Prinderea unor astfel de persoane înainte să cauzeze un accident este cea mai bună prevenire pe care o putem face – un pericol în minus pe drum poate însemna vieți salvate!, au precizat reprezentanții Poliției rutiere.