Situație alarmantă într-o comună din Argeș. Ce măsuri de urgență ar putea să se ia pentru românii din această localitate

Madlen Moraru / 28.07.2020, 13:03
Situație alarmantă într-o comună din Argeș. Ce măsuri de urgență ar putea să se ia pentru românii din această localitate

Situație alarmantă, înregistrată într-o comună din Argeș! Locuitorii trec prin toate aceste momente în plină pandemie cu noul virus. Totodată, la început de săptămână autoritățile au anunțat că numărul de îmbolnăviri a crescut foarte mult. Pe perioada weekendului ce a trecut au existat foarte multe diagnosticări și teste de coronavirus efectuate la nivelul țării.

Situație alarmantă într-o comună din Argeș

În județul Argeș au existat, de asemenea, 129 de noi cazuri de COVID-19, ce au fost raportate luni de către autorități. În ultimele două săptămâni în acest județ al țării situația a devenit tot mai critică, cu un număr de cazuri ce s-a dublat. Lucrurile s-au agravat și din pricina unei situații în care se regăsește o comună din acest județ.

Mai exact, în comuna Gărdinești, situată la doar 30 de kilometri de Pitești, unde la fel au fost confirmate foarte multe cazuri de molipsire, nu există apă curentă. Una dintre regulile pe care cetățenii trebuie să le respecte este și spălatul regulat pe mâini cu apă și săpun. Din cauza faptului că la robinet nu le mai curge de ceva vreme nici apă potabilă, localnicii au devenit disperați. La rândul lor, autoritățile județene nu par atât de deranjate de situația din prezent, deși purtarea unei măști în spațiile deschise ar putea deveni obligatorie.

Situație alarmantă într-o comună din Argeș. Ce măsuri de urgență ar putea să se ia pentru românii din această localitate
Locuitorii din comuna argeșeană Grădinești nu au apă curentă de o perioadă bună de timp (sursa foto: Libertatea)

“Localnic: -La noi nu e apă de trei săptămâni, de trei săptămâni nu e apă!

Reporter: -Cum vă descurcați?

-Greu, foarte greu! Ne trezim noaptea, umplem butoaie, fierbem pe aragaz, spălăm copiii. Așa ne descurcăm, greu!

-Nu e presiune! Trebuia să dârdâie țeava! Vedeți? Eu numai de la ploi am luat!”, au dezvăluit localnicii din comuna argeșeană, potrivit Digi24.

Ce măsuri de urgență ar putea să se ia pentru românii din această localitate

Primarul din comuna Gărdinești este la rândul său conștient de situația excepțională și a oferit un motiv neașteptat. Edilul a dat vina pe o licitație care a întârziat, din pricina căreia nu se poate repara rețeaua de furnizare a apei din zonă.

“Am solicitat două lucruri clare, înlocuirea pompelor de către Apă Argeș sau predarea rezervoalelor și a pompelor către Apă-Canal. Nu au fost niciodată de acord cu predarea.

-Acum în plină pandemie cum vă descurcați?

-Cu apă de la bidoane, de la izvoare, de unde putem!”, a susținut primarul Ion Dumitrache.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI