Singura soluție salvatoare pentru Dinamo. Un fost stelist a dat verdictul

Marian Cărăvan 12.11.2020, 10:43
Singura soluție salvatoare pentru Dinamo. Un fost stelist a dat verdictul

Dinamo a ajuns într-o situație disperată. Problemele par să nu se mai termine, datoriile cresc de la o zi la alta. Dinamo e penultima în Liga 1, iar banii promiși întârzie să vină. Există însă o soluție salvatoare pentru Dinamo. Este însă una extrem de dură. Un fost stelist a dat verdictul.

Cum se poate salva Dinamo. Un fost stelist a dat verdictul

Dinamo e departe de obiectivul anunțat în vară, odată cu sosirea investitorilor spanioli. Echipa e în coada clasamentului, în plus Dinamo întâmpină mari probleme financiare. Soluția pentru redresarea situației a oferit-o un fost jucător al marii rivale, din Ghencea. Helmut Duckadam dă un verdict dur în privința celor de la Dinamo.

„Eu am mai spus-o, cu riscul de a fi înjurat, acum un an sau mai mult: cred că singura scăpare a lui Dinamo e să înceapă de la zero. Adică să intre în faliment, să achite toate datoriile pe care le are această echipă și să înceapă de la zero, cum a făcut Rapid.

Rapidul a urcat foarte repede, iar acum are un scurtcircuit acolo. Până în divizia B, de unde au vrut să promoveze mai departe. În acești trei ani am înțeles că s-a lucrat la idee și la stadion.

Deci în 3-4 ani poate să aibă și un stadion nou. Eu cred că asta e soluțua, pentru că, din ceea ce văd la ora actuală, nu e nimic, Dinamo va retrograda pe plan sportiv. Cu toate investițiile, sau cu toți jucătorii ăștia aduși”, a spus Helmut Duckadam la Digi Sport.

Dinamo risca sa retrogradeze in acest sezon
Dinamo risca sa retrogradeze in acest sezon

Dinamo riscă depunctarea, din cauza datoriilor

Dinamo nu mai știe să câștige. „Câinii” nu au decât o singură victorie în acest sezon, 3-1 cu Gaz Metan Mediaș, în deplasare, în etapa a 4-a. În rest, două egaluri și șase înfrângeri. Locul 15 (penultimul) ocupat în acest moment în clasament, e cu mult sub așteptările fanilor dinamoviști.

În plus, Dinamo are datorii mai vechi neachitate, iar FRF a amenințat clubul cu depunctarea. Dinamo a încălcat două articole din regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair-play financiar. Conform FRF, Dinamo a declarat datorii destul de mari acumulate până la data de 30 iunie 2020, lucru care încalcă prevederile din regulament.

Conform regulamentului, Dinamo riscă să fie depunctată cu câte trei puncte pentru fiecare articol încălcat. „Câinii” au încălcat art. 60 alin. 2 și art. 61 alin. 2. Primul articol se referă la datorii restante către alte cluburi de fotbal, iar al doilea articol acoperă datoriile către de angajați.

Clubul va fi depunctat cu șase puncte, dacă Dinamo nu va reuși să achite până la sfârșitul lunii noiembrie toate datoriile acumulate până la data de 30 iunie 2020! Cum echipa are doar cinci acumulate în clasament, situația s-ar complica mult pentru gruparea din Ștefan cel Mare.

Urmăriți Impact.ro și pe