Simulare Evaluare Națională 2022. Au apărut subiectele pentru limba română

Ana Anitoiu 04.04.2022, 13:18

Subiectele pentru limba română la simularea examenului de Evaluare Națională 2022, pe care elevii claselor a VIII-a au început-o luni, 4 aprilie, au fost publicate. Acest test are rolul de a-i ajuta pe copii să se familiarizeze cu structura probei ce este prima în calendarul examenelor ce se dau înainte de trecerea la liceu.

Simulare Evaluare Națională 2022. Cum se desfășoară testul

Update 4 aprilie, ora 13:18. Au apărut subiectele la proba de limba română a simulării examenului de Evaluare Națională 2022. Elevii au avut de rezolvat cerințe pe baza textelor „Dacia Felix” de Cezar Petrescu și „Oameni, fapte, amintiri” de Francisc Munteanu. Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea subiectul primit astăzi de copiii din clasa a VIII-a, după un model de subiect dedicat lor.

Știre inițială:

La probele pentru simularea examenului de Evaluare Națională 2022, elevii pot intra în săli până la ora 8:30. Subiectele sunt distribuite în fiecare sală la ora 9:00. Din momentul în care fiecare elev are subiectul în față, copiii au la dispoziție două ore pentru a rezolva cerințele.

Apoi, lucrările elevilor la simularea examenului de Evaluare Națională 2022 vor fi verificate la nivelul fiecărei școli. Profesorii vor avea discuții individuale cu elevii, vor avea loc dezbateri la nivelul fiecărei clase, vor fi organizate ședințe cu părinții și se va discuta despre rezultate și la nivelul consiliului profesoral, astfel încât să poată fi luate măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Rezultatele elevilor la simularea examenului de Evaluare Națională 2022 nu pot fi contestate și nu se trec în catalog. Însă, dacă se solicită consemnarea acestora la încheierea mediei, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Simulare Evaluare Nationala 2022. Model de subiect Limba Romana
Care sunt cerintele din modelul de subiect pentru simularea examenului de Evaluare Nationala 2022

Model de subiect la Limba Română pentru simularea examenului de Evaluare Națională 2022

Modelul de subiect la Limba Română pentru simularea Evaluării Naționale 2022 conține două fragmente de text. Primul din „Croitorul de cărți” de Monica Pillat, iar cel de-al doilea din „Simplu elogiu al cărții”, de Ioana Pârvulescu.

Din aceste două texte, elevii trebuie, printre altele: să transcrie doi termeni din câmpul lexical al „cărții”, să identifice un personaj, precum și momentul în care are loc o anumită acțiune și motivul altei acțiuni, dar și să stabilească dacă unele afirmații sunt corecte sau greșite.

De asemenea, elevii trebuie să precizeze pe scurt o trăsătură morală a unui personaj și mijlocul de caracterizare. Apoi, în 30 – 70 de cuvinte, copiilor li se cere să prezinte o temă comună a celor două texte, valorificând câte un element de conținut.

Modelul de simulare a examenului de Evaluare Națională 2022 la Limba Română le mai cere elevilor să-și motiveze, în 50 – 100 de cuvinte, răspunsul la întrebarea: „Crezi că este important să te implici ca voluntar la diferite evenimente?”. În rezolvarea cerinței, copiii trebuie să valorifice primul text dat. Deschideți galeria foto de mai sus pentru a consulta întregul subiect!

Calendarul simulării examenului de Evaluare Națională 2022 arată astfel: pe 4 aprilie, proba la Limba și Literatura Română; pe 5 aprilie, la Matematică; pe 6 aprilie, la limba maternă. Rezultatele vor fi comunicate elevilor pe 14 aprilie.

Calendarul examenului de Evaluare Națională este următorul:

  • Înscriere la evaluarea națională 2022: 30 mai – 3 iunie
  • Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a: 3 iunie
  • Proba scrisă de limba și literatura română: 14 iunie
  • Proba scrisă la matematică: 16 iunie
  • Proba scrisă limba și literatura maternă: 17 iunie
  • Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor: 23 iunie, până la ora 14.00
  • Depunerea contestațiilor: 24 iunie, între orele 8.00 și 12.00
  • Soluționarea contestațiilor: 24 iunie – 29 iunie
  • Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor: 30 iunie

Spre deosebire de anul trecut, când testele de antrenament s-au publicat în fiecare săptămână, atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru Bacalaureat, începând din februarie, și de două ori pe săptămână, în mai; în acest an vor fi publicate în urma comunicării rezultatelor la simulări. Adică doar între 18 aprilie și 30 mai, săptămânal, dar nu și pe 25 aprilie, deoarece această dată pică în vacanța de primăvară.

Urmăriți Impact.ro și pe