Simona Halep scapă de suspendare deocamdată. Proba pe care o așteaptă Federația Română de Tenis înainte să ia decizia

Badea Violeta 23.10.2022, 21:37

Veste bună pentru fanii Simonei Halep! Președintele Federației Române de Tenis a anunțat duminică, 23 octombrie, că nu o va suspenda pe celebra jucătoare de tenis. În plus, George Cosac se declară convins că fostul lider mondial nu ar fi apelat la vreo substanță interzisă pentru a-si îmbunătați performanțele fizice!

Președintele Federației Române de Tenis, prima reacție după ce Simona Halep a fost prinsă dopată

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a reacționat, astăzi, după ce Simona Halep a fost anunțată oficial că a picat un test anti-doping la US Open 2022.

Oficialul crede cu tărie în nevinovăția sportivei noastre și susține că nu crede sub nicio formă că fostul lider mondial ar fi luat vreodată o substanță interzisă cu bună știință.

„Departe de mine gândul că Simona ar putea face aşa ceva, mai ales că a avut o carieră strălucită şi bazată pe muncă. În perioada în care Simona a început ascensiunea şi bătea toate vedetele care dominau tenisul mondial, era verificată cam de 20 de ori pe an.

Deci puţin probabil ca cineva să gândească că la rangul ei ar putea să se dopeze. Ea întotdeauna a fost o sportivă care a jucat şi a câştigat corect. Eu exclud varianta dopajului.”, a declarat George Cosac, potrivit celor de la radioconstanta.ro.

Citește și Tatăl Simonei Halep rupe tăcerea privind acuzațiile de dopaj. Obiceiul sportivei, dezvăluit de Stere Halep!

Simona Halep scapa de suspendare
Simona Halep scapa, momentan, de suspendare

George Cosac așteaptă a doua probă a analizei

Celebra jucătoare de tenis scapă, momentan, de suspendare. Președintele Federației Române de Tenis a precizat că așteaptă a doua probă a analizei și abia apoi va lua o decizie în ceea ce o privește pe Simona Halep.

„Din punctul meu de vedere situaţia nu este clară. Până nu apare a doua probă, până nu va fi verificat, să se vadă exact ce s-a întâmplat, nu putem lua noi o hotărâre sau o decizie definitivă”, a mai declarat George Cosac, potrivit aceleiași surse.

Amintim că vineri, pe data de 21 octombrie, sportiva a transmis că a fost testată pozitiv la US Open. Substanță interzisă cu care a fost depistată tenismena se numește Roxadustat.

Aceasta nu se comercializează în țara noastră. Roxadustat se regăsește în anumite medicamente. De regulă, pastilele respective sunt utilizate la adulți pentru tratarea anemiei.

Citește și Darren Cahill, dezvăluiri despre cea mai mare slăbiciune a Simonei Halep. Fostul antrenor îi ia apărarea sportivei după rezultatul pozitiv la anti-doping!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...