Simona Halep s-a retras de la turneul de Miami din cauza unei accidentări. Cât timp va lipsi de pe teren jucătoarea din România

Sorin Barbu 25.03.2022, 10:31
Simona Halep s-a retras de la turneul de Miami din cauza unei accidentări. Cât timp va lipsi de pe teren jucătoarea din România

Simona Halep s-a retras de la turneul de la Miami, după ce medicii i-au descoperit o ruptură musculară. Jucătoarea din România va lipsi de pe teren cel puțin trei săptămâni și există posibilitatea să se înscrie la turneul de la Stuttgart, programat în perioada 16-24 aprilie. Ar fi primul turneu pe zgură din acest an pentru sportiva din Constanța.

Simona Halep a suferit o ruptură musculară și va lipsi trei săptămâni de pe teren

Simona Halep a jucat foarte bine la Indian Wells și a ajuns până în semifinale, dar încă din timpul acelui turneu a avut probleme medicale. S-a dus la Miami, în speranța că va putea să joace în această competiție, în ciuda durerilor, și își anunțase prezența și la Charleston, dar și la duelul în care România va înfrunta Polonia, în Billie Jean King Cup.

Toate planurile i-au fost date însă peste cap. La Miami s-a antrenat cu un bandaj pe coapsa stângă, iar după un control a aflat că are o ruptură musculară și că nu va putea să joace în duelul Daria Saville, în turul doi.

„În timpul antrenamentului de ieri am simțit o durere ascuțită în piciorul stâng. Am avut probleme cu coapsa încă de la semifinala IW, și am sperat că se va îmbunătăți, dar un RMN pe care l-am făcut aseară a arătat că e o ruptură. Corpul meu are nevoie de timp să se vindece, și în consecință voi fi în afara turneelor timp de trei săptămâni.

Deși asta-i o veste foarte dezamăgitoare, păstrez încrederea din startul grozav de sezon și sunt motivată să fac tot ce pot să fiu gata pentru sezonul de zgură. Mulțumesc pentru sprijinul neîntrerupt la bine și la rău”, a explicat jucătoarea din România într-un mesaj postat pe rețelele sociale.

Simona Halep nu se va putea antrena trei săptămâni, dar speră să fie în teren la turneul de zgură de la Stuttgart. Competiția WTA 500 din Germania este dotată cu premii totale de 565.530 de euro.

Simona Halep ocupă locul 19 în clasamentul WTA.

Urmăriți Impact.ro și pe