Simona Halep pierde, după un meci dramatic, semifinala de la Indian Wells

Mihnea Tălău 19.03.2022, 09:31
Simona Halep pierde, după un meci dramatic, semifinala de la Indian Wells

Simona Halep a părăsit turneul de la Indian Wells (California), fiind învinsă, vineri, în semifinale, de poloneza Iga Swiatek, cu scorul de 7-6 (6), 6-4. Întâlnirea, care a durat aproape două ore a fost una echilibrata, numai că, din păcate în al doilea set jucătoarea noastră s-a accidentat la coapsa stângă.

Simona urcă pe locul 119 WTA

În urma acestei probleme participarea ei la următorul turneu care începe săptămâna viitoare la Miami, dar prezența la Billie Jean King Cup rămân sub semnul incertitudinii.

Pentru calificarea în semifinale, Simona Halep, care are în acest an 15 victorii și 4 înfrângeri, a primit un cec de 343.985 de dolari şi 390 de puncte WTA, urmând ca de luni să revină în top 20. Turneul de la Indian Wells (California) este dotat cu premii totale de 8.584.055 de dolari.

Dacă ar fi reușit să acceadă în finala de Indian Wells, Halep ar fi obținut 260 de puncte suplimentare, care ar fi propulsat-o până pe locul 14 WTA. Așa, trebuie să se mulțumească cu locul 19.

„Am fost foarte aproape”

„Mă bucur că din punct de vedere al nivelului de joc am fost aproape. E un mare plus și un pas înainte. Am luat, cu siguranță, foarte multă încredere din acest meci.

Am fost foarte aproape. Este prima săptămână în care am simțit că revin la nivelul pe care vreau neapărat să-l ating din nou. A fost un meci bun pentru mine. Sunt recunoscătoare că pot juca din nou la acest nivel. E încurajator pentru viitor”, a spus Simona Halep, la finalul meciului cu Swiatek.

Ea a transmis și un mesaj pe Instagram în care afirmă că turneul de la Indian Wells a fost extraordinar şi a mulţumit organizatorilor pentru încă o „experienţă minunată”.

„A fost un turneu extraordinar. Mulţumesc @bnpparibasopen pentru încă o experienţă minunată”, a scris Halep pe pagina sa de Instagram.

În finala turneului se vor întâlni Swiatek și grecoaica Maria Sakkari, câştigătoarea celeilalte semifinale în fața tenismenei spaniole, Paula Badosa care era și campioana en titre.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...