O nouă problemă medicală pentru Simona Halep. Prin ce trebuie să treacă după operația la nas

Gabriel Peneș 14.09.2022, 13:26
O nouă problemă medicală pentru Simona Halep. Prin ce trebuie să treacă după operația la nas

O nouă problemă medicală pentru Simona Halep. Fostul lider mondial are parte doar de bătăi de cap după divorțul de Toni Iuruc. Dubla câștigătoare de Grand Slam s-a operat la nas, pentru a putea respira mai bine, dar recuperarea o va ține câteva săptămâni departe de terenul de tenis. Acum, Simona Halep se confruntă cu revenirea unei afecțiuni medicale pentru care trebuie să facă investigații suplimentare la Paris.

O nouă problemă medicală pentru Simona Halep

O nouă problemă medicală pentru Simona Halep. Deși spunea, după eșecul de la US Open, că tot ce vrea e să-și ia o pauză pentru a se odihni și liniști, fostul lider mondial a avut parte de orice, numai de liniște nu. Într-o bruscă schimbare de situație, jucătoarea a divorțat de Toni Iuruc, pe 8 septembrie, în fața unui notar, cu doar o săptămână înainte ca cei doi să sărbătorească un an de la căsătorie.

La scurt timp, Halep a suferit o intervenție chirurgicală la nas pentru îndreptarea unei probleme respiratorii, ocazie cu care și-a modificat estetic și această parte anatomică.

„Salut! După cum unii poate ştiaţi, m-am chinuit în ultima perioadă cu problemele la nas şi lucrurile s-au înrăutăţit în timpul verii, mai ales la Washington. Această problemă nu mă lăsa să respir şi lucrurile să înrăutăţeau noaptea, când nu puteam respira deloc pe nas. Singurul mod prin care putea fi rezolvată această problemă era o intervenţie chirurgicală.

Doctorul Daniel Popescu este cel care a efectuat-o şi a folosit această oportunitate pentru a face şi o intervenţie estetică. Totul a decurs foarte bine. Voi avea nevoie de câteva săptămâni de repaus înainte de a face efort fizic. Ne revedem curând pe terenul de tenis”, a anunțat Simona pe contul de Twitter.

Prin ce trebuie să treacă după operația la nas

Recuperarea după operația la nas va dura aproape o lună, timp în care Halep trebuie să evite efortul fizic. Deci, automat, și antrenamentele sau turneele. Acest lucru îi face foarte dificilă tentativa de a nu ieși din Top 10 WTA și de a se califica la Turneul Campioanelor din acest an. Ea nu va putea lua startul la competițiile programate în această perioadă, printre care se numără și Transylvania Open, de la Cluj, unde anul trecut a jucat finala.

Dar, conform Orange Sport, Simona Halep se confruntă și cu o altă situație medicală supărătoare, ea având probleme gastrice. Se pare că este vorba de un virus ce se activează periodic și căruia doctorii. nu i-au găsit soluția medicală. Din câte se pare, urmează să facă investigaţii la Paris, pentru a vedea exact care este situaţia, mai scrie sursa citată.

Simona a fost diagnosticată, cu mai mulți ani în urmă, cu o gastrită provocată de Helicobacter pylori, o bacterie responsabilă în mod frecvent de apariția acestei afecțiuni. Bacteria pătrunde în mucoasa gastrică al cărei rol este unul protectiv, apărarea celulelor sistemului imunitar. Mucoasa gastrică odată subțiată, acidul gastric ajunge la pereții stomacului și produce leziuni.

Este și motivul pentru care, de-a lungul timpului, Simona se plângea că nu poate consuma alimente sau bîuturi care produc aciditate, cum ar fi fresh-ul de portocale, sucurile acidulate, somonul și nici cafeaua. Ea trebuie să aibă grijă constant la ce consumă, altfel problema se poate agrava serios.

Rămâne de văzut dacă Halep va mai putea să revină în turnee până la finalul acestui sezon ori se va concentra pe debutul în cel următor. Oricum, ea pare decisă să-și mute „tabăra” în Franța, acolo unde se va și antrena , la Academia Mouratoglou.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....