Ce se întâmplă cu Simona Halep după ce a pierdut poziţia din top 20 WTA. Veştile nu sunt deloc bune pentru sportivă

Andra Daoud 02.11.2021, 09:04
Ce se întâmplă cu Simona Halep după ce a pierdut poziţia din top 20 WTA. Veştile nu sunt deloc bune pentru sportivă

Simona Halep mai primește o veste proastă după ce a pierdut finala de la Transylvania Open. Sportiva româncă a coborât în clasamentul WTA și nu se mai află în primele 20 de poziții.

Simona Halep a pierdut poziția din top 20 WTA

WTA a publicat clasamentul la feminin, iar Simona Halep nu se mai află în primele 20 de poziții. Pentru prima oară în ultimii opt ani, jucătoarea de tenis nu se mai regăsește în Top 20 WTA, fiind pe poziția 22. Vestea vine după ce Halep a pierdut în finala turneului Transylvania Open, fiind învinsă de Anett Kontaveit, scor 2-6, 3-6.

De ce este importantă poziția în clasament

Locul pe care îl ocupă jucătoarele în clasamentul WTA este important atât din punct de vedere competițional, cât și financiar. În cazul turneurilor de Grand Slam, de exemplu, cu cât o sportivă este mai sus în clasament, cu atât evită să întâlnească jucătoare valoroase în fazele preliminarii ale competiției.

De exemplu, dacă ar participa acum la un turneu de Grand Slam, Simona Halep ar putea întâlni o jucătoare care se află în top 10 WTA încă din faza șaisprezecimilor. Chiar dacă ar câștiga în fața ei, și în etapele următoare ar putea da tot peste jucătoare de top, iar până ar ajunge în finală ar fi un consum de energie și de resurse foarte mare pentru ea.

Simona Halep a pierdut poziția din top 20 WTA

Cum o afectează pe plan financiar

Din punct de vedere financiar, cu cât o jucătoare are o poziție mai bună în clasamentul WTA la finalul anului, cu atât bonusurile primite de la sponsori pot fi mai mari. Este vorba atât despre bonusuri de performanță, la sfârșitul anului, cât și despre bonusuri pentru rezultatele la un turneu de Grand Slam.

Ce planuri de viitor are Simona Halep

Problemele au început pentru Halep după turneul de la Roma. Atunci a suferit o accidentare serioasă la gambă, în timpul partidei în care a întâlnit-o pe Angelique Kerber. Accidentarea a făcut-o să rateze participarea la Wimbledon și la Roland Garros.

Chiar dacă nu este în cea mai bună formă a ei din punct de vedere sportiv, Simona Halep este optimistă și și-a făcut planul pentru perioada următoare. După finala pierdută de la Transylvania Open, Halep a dat detalii despre ce planuri are în viitor:

Antrenamente, acasă. Vreau să stau în România, vreau să mă antrenez, doar antrenamente şi pregătire fizică, vreau să fiu cât se poate de pregătită atunci când voi începe anul viitor. În următoarele două luni vreau să mă antrenez foarte bine şi sper să fie totul în regulă, iar în ianuarie să fiu aptă sută la sută, să pot să încep să joc turneu după turneu.

Vreau să fiu mai bună. Simt că pot. După săptamâna asta am început să simt că mai am şanse să ajung acolo unde-mi doresc, dar trebuie muncă şi sunt destul de deschisă să fac asta! a spus Simona Halep după meciul cu Anett Kontaveit.

Așa arată Top 10 WTA în acest moment

1. Ashleigh Barty – 7.701 puncte
2. Aryna Sabalenka – 6.150 puncte
3. Barbora Krejcikova – 4.708 puncte
4. Karolina Plikosva – 4.695 puncte
5. Garbine Muguruza – 4.4425 puncte
6. Maria Sakkari – 3.985 puncte
7. Ons Jabeur – 3.455 puncte
8. Anett Kontaveit – 3.416 puncte
9. Angelique Kerber – 3.320 puncte
10. Iga Swiatek – 3.306 puncte

Urmăriți Impact.ro și pe