Simona Halep, performanță excelentă! Ce mare realizare a bifat sportiva

Diana Radu 13.12.2019, 20:50
Simona Halep, performanță excelentă! Ce mare realizare a bifat sportiva

Simona Halep a reușit încă o performanță uimitoare. Sportiva s-a clasat pe locul doi în topul celor mai bune jucătoare din ultimul deceniu, potrivit clasamentului realizat de Tennis Channel. Pe primul loc, la o distanță mică față de tenismena noastră se află Serena Williams.

Simona Halep, performanță excelentă. Sportiva s-a clasat pe locul 2 în topul celor mai bune jucătoare din ultimul deceniu

Halep s-a clasat printre cele mai bune jucătoare din ultimul deceniu în clasamentul realizat de Tennis Channel. Campioana de la Wimbledon a fost depășită în clasament de Serena Williams, dar a reușit să o întreacă pe rusoaica Maria Sharapova. Pe locul trei s-a situat Angelique Kerber.

Halep, una dintre cele mai bune jucătoare
Halep în topul celor mai bune jucătoare din ultimul deceniu. Sursă foto: Libertatea

”Locul 1 mondial la finalul anilor 2017 şi 2018 (a încheiat în Top 5 şi în cei trei ani anteriori), românca a devenit o forţă consistentă din 2013, când a câştigat şase titluri WTA.

Deşi nu a reuşit să câştige primele trei finale de Grand Slam, Halep a continuat şi a simţit gustul victoriei la Roland Garros şi Wmbledon, valindându-şi astfel jocul şi puterea mentală care îi pot aduce alte mari victorii şi momente magice”, se arată pe site-ul celor de la Tennis Channel.

Iată cum arată topul cu cele mai bune jucătoare din ultimul deceniu realizat de Tennis Channel:

1. Serena Williams
2. Simona Halep
3. Angelique Kerber
4. Petra Kvitova
5. Victoria Azarenka
6. Caroline Wozniacki
7. Li Na
8. Kim Clijsters
9. Naomi Osaka
10. Maria Sharapova

Wimbledon este singurul turneu la care Simona Halep a triumfat în 2019, dar constănțeanca a primit nota 9 din partea italienilor de la OK Tennis pentru prestațiile din acest an, aceeași notă fiind primită și de sportiva canadiană de origine română Bianca Andreescu. Singura notă de 10 a fost primită de liderul mondial al ierarhiei feminine, Ashleigh Barty.

În total, Simona Halep a strâns din tenis, până la vârsta de 28 de ani, suma de 35 de milioane de dolari și are în palmares 19 trofee la simplu și unul la proba de dublu (493 de victorii și 214 înfrângeri). Singurul regret al sportivei este că nu a terminat anul 2019 pe locul 1 în clasamentul WTA (este pe 4, cu 5.462 de puncte).

Urmăriți Impact.ro și pe