VIDEO

Simona Halep, întrebată de atacul de panică de la Roland Garros. „A venit de nicăieri. Nu mi-a plăcut”

Sorin Barbu 27.06.2022, 11:59
Simona Halep, întrebată de atacul de panică de la Roland Garros. „A venit de nicăieri. Nu mi-a plăcut”

Simona Halep l-a angajat pe antrenorul Patrick Mouratoglou și își dorește foarte tare să câștige încă un turneu de Grand Slam. Presiunea este foarte mare pentru jucătoarea din România și s-a simțit chiar și la conferința de presă. Jurnaliștii i-au adus aminte de un moment neplăcut: atacul de panică din meciul care i-a adus eliminarea de Roland Garros.

Simona Halep a dezvăluit ce s-a întâmplat în momentul „atacului de panică” de la Roland Garros

Simona Halep începe turneul de la Wimbledon de pe locul 18 WTA și a fost desemnată al 16-lea cap de serie. Jucătoarea din România a câștigat turneul de pe iarbă în anul 2019 și își dorește foarte tare să triumfe din nou într-o competiție de Grand Slam.

La Roland Garros nu a reușit să avanseze prea mult și a fost oprită în turul doi de chinezoaica Qinwen Zheng. Sportiva noastră a condus cu 1-0 la seturi, dar la un moment dat a suferit un atac de panică.

„Sper să nu se mai întâmple, pentru că nu mi-a plăcut. A venit de nicăieri, pentru că mă aflam la conducerea meciului. Probabil doar presiunea turneului, faptul că m-am chinuit în ultimul an. Nu credeam că sunt suficient de puternică, probabil. Dar acum mă simt mai puternică şi simt că dacă se va întâmpla din nou, voi şti cum să mă descurc”, a spus Halep.

Simona Halep, fara antrenor la Birmingham

Jurnaliștii au profitat de ocazie și au întrebat-o cum crede că va reacționa dacă i se va întâmpla același lucru și la Wimbledon.

„Nu este niciodată uşor. A fost foarte greu de gestionat. Dar în ultima vreme toată lumea trece prin asta, cu întreaga situaţie din lume. Nu voi fi dură cu mine, pentru că am fost slabă în acel meci. O iau doar ca pe o experienţă şi ca pe o lecţie, aşa că data viitoare voi fi mai bine”, a adăugat românca.

Simona Halep nu a mai jucat la Wimbledon în 2019. În 2020, competiția a fost anulată din cauza pandemiei, iar anul trecut sportiva din România nu a participat pentru că a fost accidentată. În primul tur o va înfrunta pe Karolina Muchova, o sportivă din Cehia care a ajuns de două ori în „sferturile de finală” ale turneului.

Traseul virtual al Simonei Halep la Wimbledon 2022:
Turul 1: Karolina Muchova
Turul 2: Kirsten Flipkens
Turul 3: Camila Giorgi
Optimi de finală: Paula Badosa/Petra Kvitova
Sferturi de finală: Karolina Pliskova/Cori Gauff/Serena Williams
Semifinale: Iga Swiatek
Finală: Anett Kontaveit/Maria Sakkari/Ons Jabeur

Urmăriți Impact.ro și pe