Cine sunt româncele care mai joacă la Wimbledon 2022 în afară de Simona Halep. Lista completă

Sorin Barbu 24.06.2022, 14:52
Cine sunt româncele care mai joacă la Wimbledon 2022 în afară de Simona Halep. Lista completă

Mai sunt sunt puține zile până va începe marele turneu de tenis de la Londra, iar organizatorii de la Wimbledon au publicat lista capilor de serie și am aflat și cine sunt româncele care mai joacă la Wimbledon 2022 în afară de Simona Halep.

Cine sunt româncele care mai joacă la Wimbledon 2022

Ediția din acest a turneului de la Wimbledon nu oferă puncte în clasamentul profesionist, din cauza faptului că sportivii din Rusia și Belarus nu au fost primiți, dar va plăti premii totale de aproape 47 de milioane de euro, cu mai bine de 10 procente mai mult decât anul trecut.

În aceste condiții, momentul în care organizatorii de la Wimbledon au publicat lista capilor de serie a fost foarte important pentru că jucătorii au putut să afle cam care va fi „drumul” lor la această competiție. Tot din lista oficială am văzut și cine sunt româncele care joacă la Wimbledon în afară de Simona Halep.

Cine sunt româncele care mai joacă la Wimbledon 2022

Simona Halep a câștigat turneul din anul 2019 și a fost desemnată cea de-a 16-a favorită la câștigarea trofeului. Jucătoarea din România își dorește foarte tare să se impună într-un turneu de Grand Slam. Acesta este motivul care a determinat-o să facă o investiție serioasă și să-l angajeze pe antrenorul Patrick Mouratoglou.

„Asta îmi doresc, să câștig un turneu de Grand Slam, muncesc pentru asta și sper să reușesc. Nu știu dacă sunt la fel de puternică în acest moment. Nu vreau să pun presiune pe mine pentru rezultate, vreau doar să progresez cât se poate de mult.

Vreau să ating cel mai bun nivel al meu, chiar și mai mult decât cel pe care l-am avut. Muncesc pentru asta și îmi doresc să mai câștig un Grand Slam, dar asta vedem în timp”, a spus Simona Halep, în cadrul unei conferințe de presă.

Cine sunt româncele care mai joacă la Wimbledon 2022

Sorana Cîrstea se află pe locul 26 în topul favoriților. Jucătoarea de 32 de ani vrea să arate că nu și-a spus ultimul cuvânt în tenis.

„Pentru mine, vârsta e doar un număr. Am spus-o de multe ori. Nu mă gândesc la poziția în clasament, la vârstă și nu mă deranjează să îmbătrânesc. În fiecare an devenim mai înțelepți, mai umili și învățăm noi lecții. Ca să fiu sinceră, nu m-aș întoarce cu 10 ani în urmă.

Sunt extrem de mândră cu ce am realizat în toți acești ani. Te dezvolți de la domnișoară la doamnă, sunt mândră pentru că joc tenis, am început de la patru ani o călătorie extrem de plăcută pentru mine.Tenisul este un sport care poate da speranțe, sunt foarte mândră că pot fi parte din acest sport,” a declarat Sorana Cîrstea după victoria din „optimile” turneului de la Birmingham.

Simona Halep (România, 19 WTA), campioana ediției din 2019, va debuta împotriva Karolinei Muchova (Cehia, 82 WTA)! Cele două nu nu s-au mai întâlnit într-un meci oficial.

Sorana Cîrstea o va înfrunta în primul tur pe Aleksandra Krunic (Serbia, 108 WTA), Irina Begu se va lupta cu Ekaterine Gorgodze (Georgia, 112 WTA), Gabriela Ruse o va întâlni pe Cori Gauff (SUA, 12 WTA), Ana Bogdan va da piept cu Dayana Yastremska (Ucraina, 74 WTA), Irina Bara se va duela cu Chloe Paquet (Franța, 101 WTA), iar Mihaela Buzărnescu va debuta împotriva Nastasjei Schunk (Germania, 156 WTA).

Pe lista oficială au fost incluse și româncele care participă la proba la dublu a turneului de la Wimbledon. Monica Niculescu și Elena Gabriela Ruse sunt pe locul 14, în timp ce Raluca Olaru, care face pereche cu ucraineanca Nadia Kichenok, este pe locul 15.

Organizatorii turneului de la Wimbledon 2022 le-au făcut jucătorilor o concesie

În 2021, Serena Williams și Adrian Mannarino s-au accidentat și au abandonat la Wimbledon. S-a ajuns la concluzia că de vină a fost terenul central, ceva mai alunecos decât celelalte. Anul acesta organizatorii au luat o decizie care să-i ajute pe jucători. Pentru a îmbunătăţi aderenţa, jucătorii se pot antrena și pe cele două terenuri rezervate celor mai importante partide. Doi dintre cei care ar putea fi lăsaţi pe terenul central vor fi spaniolii Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz.

Principalii favoriți ai turneului de Wimbledon sunt Novak Djokovic (35 de ani, 3 ATP) și Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA).

Urmăriți Impact.ro și pe