Simona Halep, interviu sincer pentru CNN despre situația din România. „Eu n-am ieșit deloc! Sunt militari pe străzi”

Marian Cărăvan 23.04.2020, 17:53
Simona Halep, interviu sincer pentru CNN despre situația din România. „Eu n-am ieșit deloc! Sunt militari pe străzi”

Simona Halep, cea mai bună sportivă din România, a acordat un interviu pentru CNN în care a vorbit despre situația din țara noastră, în plină stare de urgență.

Simona Halep, interviu sincer pentru CNN despre situația din România. „Eu n-am ieșit deloc! Sunt militari pe străzi”

Criza sanitară a dus la instaurarea stării de urgență în țara noastră. Ne aflăm deja în a doua lună, iar oamenii încearcă să se adapteze situației. Simona Halep se numără printre persoanele aflate în autoizolare, însă privește cu optimism spre viitor. Campioana noastră le-a povestit americanilor de la CNN cum e viața în România în această perioadă, ce face pentru a trece cu bine peste această perioadă și ce speranțe are pentru viitorul apropiat. Simona Halep a mărturisit că preferă să evite știrile negative, ci mai degrabă preferă să se implice în ajutorarea semenilor, în măsura în care poate.

„Nu am ieșit deloc. Sunt o persoană care ia aceste lucruri foarte în serios. Izolarea a fost foarte strictă aici în România. Am avut militari pe străzi și nu avem voie să ieșim afară. A fost o situație îngrijorătoare în România.

Încerc să nu privesc prea mult la TV sau să citesc prea multe știri deoarece mi se pare foarte îngrijorător. Prefer să mă concentrez în a ajuta, unde pot. Eu îmi fac datoria și stau în casă. Trebuie să fim puternici și pozitivi”, a declarat Simona Halep pentru CNN.

Simona Halep își dorește să revină cât mai repede în competiții

Simona Halep și-a exprimat tristețea la aflarea veștii că turneul de Grand Slam de la Wimbledon a fost anulat în acest an, însă nu își pierde speranța că își va putea apăra titlul anul viitor. Totodată, constănțeanca speră ca măcar din toamna acestui an să fie reluate turneele din circuitul profesionist. Pentru 2020 au mai rămas deocamdată în picioare două turnee de Grand Slam: US Open se va juca, probabil, în perioada 31 august – 13 septembrie, în timp ce Roland Garros ar urma să se joace între 20 septembrie și 4 octombrie

„Cred că dacă vom juca din nou tenis în septembrie, putem spune că am învins, pentru că înseamnă că amenințarea virusului se va termina. În acest moment putem doar visa că vom juca un Grand Slam. Desigur, susțin toate turneele și aștept cu nerăbdare să joc, dacă voi putea.

Este ciudat să nu știm când vom putea juca din nou turnee. Pe ce suprafață vom juca? În ce țară? Nu există răspunsuri în acest moment, așa că este dificil să planifici înainte. Este dificil să stau atât fără tenis. Cea mai lungă perioadă din cariera mea, fără tenis”, a mai spus Simona Halep.

Simona Halep, locul 2 WTA, a disputat ultimul meci oficial în acest an pe 22 februarie, când a învins-o pe Elena Rybakina în finala turneului de la Dubai.

Urmăriți Impact.ro și pe