Cum vede Simona Halep tenisul după finalul perioadei de izolare. „Așa ar fi alt sport”

Marian Cărăvan 17.04.2020, 16:36
Cum vede Simona Halep tenisul după finalul perioadei de izolare. „Așa ar fi alt sport”

Tenisul, ca multe alte sporturi, este pus pe „hold”, din cauza crizei sanitare care a cuprins planeta. Simona Halep, locul 2 WTA, se gândește cum va arăta tenisul după finalul perioadei de izolare.

Cum vede Simona Halep tenisul după finalul perioadei de izolare. „Așa ar fi alt sport”

Campioana de la Wimbledon este în izolare de mai bine de o lună, dar își face planuri pentru ceea ce va urma. Criza sanitară a dus la amânarea sau chiar anularea unor turnee mari din circuitul profesionist, iar la nivelul ATP și WTA se vorbește de o reluare a întrecerilor, atunci când va fi cazul, în condiții speciale. Ceea ce ar presupune disputarea meciurilor fără spectatori. O măsură cu  care Simona Halep nu este de acord, pentru că nu concepe sportul fără fani în tribune. Constănțeanca este de părere că reluarea competiției ar trebui să aibă loc abia atunci când va fi permis și accesul spectatorilor în arenele sportive.

„Nu cred că tenisul funcționează fără fani. Atmosfera ar fi atât de diferită. Motivul pentru care iubim noi marile terenuri este pasiunea incredibilă pe care fanii o aduc cu ei. Fără fani, tenisul ar fi un sport diferit”, a afirmat Simona Halep, conform Die Welt.

Părerea sa este împărtășită și de o altă jucătoare din circuitul profesionist, Petra Kvitova: „Cred că fanii sunt foarte importanți pentru sport. Chiar au un impact pentru noi.”

Cea mai mare dorință a Simonei Halep în 2020

Aflată în izolare, Simona Halep a povestit cum a făcut clătite sărate, dar gândul o duce inevitabil la tenis. Sportul care i-a adus atâtea și atâtea satisfacții, iar performanțele sale au bucurat milioane de români. Campioana de la Wimbledon este convinsă că nu vom mai avea parte de tenis în acest an, dar dorința ei arzătoare este ca măcar în toamnă să revină pe teren.

„Până în august nu se joacă nimic. Nu știu dacă în America se va mai juca pentru că sunt greutăți destul de mari acolo, legate de sănătate. Realist, realist… foarte realist acum, eu nu cred că se va mai juca anul acesta, dar îmi doresc foarte, foarte mult ca prin septembrie să începem din nou să jucăm”, a spus Simona Halep, într-o ediție specială a emisiunii Campionii Digi Sport.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 22 februarie, dată la care a învins-o pe Elena Rybakina, în finala turneului de la Dubai.

Urmăriți Impact.ro și pe