Simona Halep, înfrângere uriașă la US Open. A pierdut meciul din primul tur, în fața Dariei Snigur

Anca Manolica 29.08.2022, 23:08
Simona Halep, înfrângere uriașă la US Open. A pierdut meciul din primul tur, în fața Dariei Snigur

Seară tristă pentru iubitorii de tenis din România. Fostul număr 1 mondial, Simona Halep, a pierdut în primul tur la US Open, în fața unei jucătoare din Ucraina aflată pe locul 125 în ierarhia mondială. Sportiva, venită din calificări, a făcut meciul carierei în cel de-al patrulea turneu de Grand Slam al anului.

Simona Halep, eliminată în primul tur la US Open

Eliminare șoc pentru Simona Halep de la US Open 2022. Actualul număr 7 WTA a fost învinsă de ucraineanca Daria Snigur (20 de ani, 125 WTA), în prima rundă de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, în trei seturi. Sportiva a făcut meciul carierei sale, învingând-o pe Simona cu scorul 2-6, 6-0, 4-6.

Sportiva din România a fost eliminată din primul tur de la US Open de o sportivă ce se află în a doua sută în clasamentul WTA. Duelul s-a încheiat după aproximativ o oră și jumătate de joc, iar Daria Snigur se poate lăuda cu cea mai bună prestație a carierei sale. A fost primul joc direct dintre cele două sportive.

Daria Snigur merge în turul doi la US Open

Simona Halep a început ezitant meciul de pe arena „Louis Armstrong”, în primul tur la US Open. Nu a reușit game-uri bune pe serviciu, a comis multe greșeli neforțate, în timp ce Snigur a reușit câteva lovituri excelente, reușind să își adjudece primul set.

Sportiva din Constanța revenise pe final de set, dar nu a reușit să întoarcă scorul. Lucrurile au stat complet diferit în setul doi, când Simona pare să își fi găsit ritmul și ea a fost cea care a dictat soarta celui de-al doilea act, pe care și l-a adjudecat la 0. A fost de neoprit și a trimis meciul în set decisiv.

Din păcate, în setul trei, deși a reușit să revină de la 5-2, pe serviciul adversarei, când a forțat, însă sportiva din Ucraina s-a menținut în avatanj a închis setul cu 6-4. Așadar, ea merge mai departe în turul doi la US Open, unde o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Magdalena Frech (24 de ani, 104 WTA) și Rebecca Marino (31 de ani, 112 WTA).

Simona Halep a pierdut în fața Dariei Snigur
Simona Halep a pierdut în fața Dariei Snigur

Simona Halep avea puncte importante de apărat

Fostul lider mondial WTA avea puncte de apărat anul acesta la US Open, având în vedere că la ediția din 2021 ajunsese până în faza optimilor de finală.

Românca era, în viziunea specialiștilor, a doua mare favorită la câștigarea turneului american, după poloneza Iga Swiatek, liderul mondial WTA. De altfel, US Open râmâne singurul turneu de Grand Slam în care Simona Halep nu a reușit să ajungă până în finală. Cea mai bună clasare a româncei a fost în 2015, atunci când a pierdut în semifinale, învinsă fiind de Flavia Pennetta.

Pentru Simona Halep a fost prima partidă pe care o dispută după ce s-a recuperat în urma accidentării suferite în turneul de la Cincinnati, SUA, la coapsa dreaptă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...