Simona Halep, cea mai dezavantajată jucătoare din top 10, în clasamentul virtual. Ar putea ajunge pe locul 8 în lume

Redacția IMPACT 20.05.2019, 19:00
Simona Halep, cea mai dezavantajată jucătoare din top 10, în clasamentul virtual. Ar putea ajunge pe locul 8 în lume

Simona Halep scade în clasament. Cu toate că nu mai e de mult numărul 1 mondial, jucătoarea noastră ar putea ajunge chiar mai jos decât s-ar aștepta fanii ei. Vara aceasta va fi o probă de foc pentru ea.

Cel mai bun an din cariera ei de tenismenă a fost 2018, când a devenit numărul 1 mondial și a rămas pe această poziție mai mult decât s-ar fi așteptat mulți.

Totuși, orice jucător decade la un moment dat, iar anul acesta a venit rândul ei să coboare în clasament. În ceea ce privește punctajul, puține jucătoare din Top 10 se pot mândri cu performanțe ca ale ei.

Doar în primele trei luni ale anului trecut, Simona Halep a avut 19 victorii din 22 meciuri și a obținut 1.300 de puncte.

Simona Halep scade în clasament

Anul acesta, pare că s-au inversat rolurile. Celelalte jucătoare au avut o ascensiune fulminantă, iar Halep a pierdut la greu din punctaj – 1.085 de puncte.

Simona a arătat în repetate rânduri câ se descurcă cel mai bine pe zgură. În 2018, la French Open, a avut opt victorii din 11 meciuri, adică a adunat 900 de puncte. Anul acesta, la Paris, se va prezenta cu un bilanț similar cu cel de anul trecut – șapte victorii în nouă partide, din care a luat 710 puncte.

Odată cu începerea turneului French Open, toate jucătoarele din Top 10 vor pierde puncte masiv, dar Halep pare să fie cea mai dezavantajată și ar putea ajunge pe locul al optulea.

Simona Halep va intra în turneul francez din acest an cu 3.533 de puncte. În cel mai bun caz, ea va scădea pe poziția a treia în ierarhie, dar doar dacă își va păstra trofeul obținut la Paris.

Nu trebuie să uiți totuși că ea rezistă în Top 5 de 730 de zile și este cea mai longevivă prezență în Top 10. Cea mai slabă prestanță a avut-o în 2017, când ajunsese tot pe locul al optulea.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe