Simona Halep, în primul tur la US Open. Cu cine și de la ce oră joacă românca

Gabriel Peneș 29.08.2022, 09:29
Simona Halep, în primul tur la US Open. Cu cine și de la ce oră joacă românca

Simona Halep, în primul tur la US Open. Fostul lider mondial e gata să ia startul în ultimul turneu de Grand Slam al anului, dotat cu premii totale de 60 de milioane de dolari. Accidentată la Cincinnati, românca s-a refăcut complet și va juca, luni, în manșa inaugurală a competiției de la Flushing Meadows. Simona Halep va întâlni o tânără ucraineancă, câștigătoare a turneului pentru junioare de la Wimbledon, de acum 3 ani.

Simona Halep, în primul tur la US Open

Simona Halep, în primul tur la US Open. Ajunsă din nou în Top 10 mondial după succesul înregistrat la Toronto, jucătoarea din Constanța și-a revenit total și după problemele medicale acuzate la coapsa dreaptă în turneul de la Cincinnati. US Open este singurul turneu de Grand Slam unde Halep nu a atins niciodată faza finalei, având doar o semifinală, în 2015.

„După turneul de la Toronto, am fost mulțumită că mi-am regăsit spiritul de luptă și încrederea că pot câștiga orice meci. Am văzut că pot lovi mingea trei ore, așa că nu mai sunt speriată deloc. Nu mă mai sperie accidentările și sunt cu încrederea ridicată!

De asemenea, mi-am îndeplinit obiectivul de a reveni în Top 10! La US Open am ajuns până în semifinale, așa că nu știu cum e să joci o finală aici, pe cea mai mare arenă din lume. Trebuie să am încredere și să stau bine fizic, pentru că se joacă pe hard și adversarele lovesc mingea foarte tare. Deci trebuie să fiu puternică și să am și șansă. Întotdeauna avem nevoie de noroc, dar în același timp nu trebuie să ne dăm bătuți. Voi vedea cât de departe pot merge anul acesta”, a declarat Simona Halep la ESPN.

Simona Halep, în primul tur la US Open. Cu cine și de la ce oră joacă românca
Ucraineanca Daria Snigur, 20 de ani, a cucerit, acum 3 ani, titlul la junioare al turneului de la Wimbledon

Cu cine și de la ce oră joacă românca

 Simona Halep va întâlni în primul tur o jucătoare venită din calificări, ucraineanca Daris Snigur. Aceasta are 20 de ani și ocupă locul 125 WTA. Snigur a câștigat turneul junioarelor, la Wimbledon, în urmă cu 3 trei ani, dar n-a avut rezultate notabile în circuitul senioarelor.

Dacă va trece de Daria Snigur, Simona Halep (7 WTA) se va duela în turul 2 cu învingătoarea dintre Magdalena Frech (104 WTA) și Rebecca Marino (112 WTA). Partida dintre Simona Halep și Daria Snigur va avea loc, luni, pe terenul „Louis Armstrong” și nu va începe mai devreme de ora 20.00, ora României.

Americanii au analizat partida dintre cele două și au pronosticat victoria în doar două seturi a lui Halep în fața tinerei ucrainence.

„Halep își va adjudeca victoria în minimum de seturi, 2-0, având în vedere experiența clară pe care o are Simona în circuit. Snigur i-ar putea pune puține probleme Simonei datorită stilului său poate mai „neortodox” de joc, cu o alternanță interesantă de lovituri, între slice și drop.

Totuși, experiența și precizia loviturilor de pe fundul terenului din partea Simonei vor prevala în această întâlnire mai facilă pentru româncă de la debutul US Open” , au scris jurnaliștii de la Sportskeeda.com.

De altfel, Simona Halep este cotată de bookmakeri cu a doua șansă la câștigarea US Open. Ea este întrecută doar de poloneza Iga Swiatek, actualul lider mondial.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....