VIDEO

Simona Halep cere ajutor divin înainte de US Open. Unde a ales să meargă românca. Fostul lider mondial, declarații despre credință

Gabriel Peneș 25.08.2022, 09:47

Simona Halep cere ajutor divin înainte de US Open. Fostul lider mondial se pregătește să ia startul în ultimul turneu de Grand Slam al anului. Românca a ajuns la New York de câteva zile și s-a antrenat deja pe terenurile de la Flushing Meadows. Simona Halep a vizitat metropola americană în timpul liber alături de soțul ei, Toni Iuruc și a ales să meargă și la una dintre lăcașurile de cult faimoase din oraș.

Simona Halep cere ajutor divin înainte de US Open

Simona Halep cere ajutor divin înainte de US Open. Jucătoarea din Constanța e gata de marile confruntări de la US Open, competiție ce va începe pe 29 august. După ce a câștigat titlul la Toronto, ea s-a retras la Cincinnati, acuzând o accidentare la coapsa dreaptă.

Simona Halep a ținut să-și asigure fanii că este recuperată 100% și perfect sănătoasă înainte de startul marii competiții.

„Am avut timp suficient să mă pregătesc pentru ce va urma. Este liniștea dinaintea furtunii! Mă bucur să fiu sănătoasă și 100% aptă să joc tenis. Sunt destul de încrezătoare, deoarece am jucat bine în Toronto, dar știu că urmează un turneu foarte dificil.

A trebuit să mă retrag la Cincinnati, n-am mai avut nimic de făcut și am preferat să vin mai devreme la New York, să mă bucur câteva zile de timpul petrecut în oraș. Sunt foarte bine acum din punct de vedere fizic, m-am recuperat!”, a declarat Halep, conform ESPN.

Unde a ales să meargă românca

Între două antrenamente, Halep a vizitat metropola supranumită „The Big Apple” alături de soțul ei, Toni Iuruc. Ea a decis să meargă și la Catedrala St. Patrick, renumita biserică romano-catolică care îndeplinește și rolul de sediu al Arhiepiscopiei din New York.

Sportiva din Constanța, cunoscută pentru firea ei credincioasă, a postat o imagine cu superba catedrală, din exterior, pe contul de Instagram. Simona Halep obișnuiește, la finalul fiecărui meci victorios, să-și facă cruce și să trimită un sărut„prins” în palmă către înaltul cerului. De altfel, campioana română a fost decorată în două rânduri de Biserica Ortodoxă Română. În 2018, după succesul de la Roland Garros, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a conferit Crucea Sf. Apostol Andrei.

„Vreau să încep cu Doamne ajută! Mulțumesc mult pentru această distincție. Sunt foarte onorată să vă cunosc. Este o onoare și sunt foarte emoționată de această distincție. Mereu mă închin și cred în Dumnezeu pentru că fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate face nimic. Doresc multă sănătate tuturor și să ne ajute Dumnezeu pe toți”, a spus sportiva, vizibil emoționată, la acel moment, conform cotidianul.ro.

Fostul lider mondial, declarații despre credință

De asemenea, în iulie 2019, după ce a triumfat și la Wimbledon, Simona Halep a fost decorată de Patriarhul Daniel cu cea mai înaltă distincție, Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române.

„Simona este pentru mulți tineri astăzi un simbol al hărniciei, perseverenței și speranței. Ne bucurăm să scoatem în evidență că toate realizările domniei sale sunt expresia talentului cultivat prin efort susținut, prin efort constant.

Pe lângă toate acestea însă, Biserica, dragă Simona, prețuiește foarte mult faptul că mărturisiți în public prin semnul Sfintei Cruci credința creștină ortodoxă și prin aceasta arătați că reprezentați cu fidelitate poporul român credincios, jertfelnic și talentat”.

„Vă dorim ani mulți, cu sănătate și bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu!”, i-a urat IPF Daniel la oferirea Crucii Patriarhale.

La rândul său, Halep a spus că îi mulțumește întotdeauna lui Dumnezeu pentru ce i-a oferit și familia în care a crescut.

„Totdeauna mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a oferit şi pentru familia în care am crescut. Mă bucur că sunt româncă, mă bucur că sunt pe acest pământ şi sper să bucur cât mai mulţi oameni şi copii, să-i inspir să reuşească şi ei ceea ce-şi doresc. Slavă Domnului şi Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi!”, a spus Simona Halep, la ceremonia de la Patriarhie, din 2019, conform basilica.ro.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....