Simona Halep, în lacrimi. Nu se mai poate face nimic. Vestea care a produs tristețe

Marian Cărăvan 01.12.2020, 15:56
Simona Halep, în lacrimi. Nu se mai poate face nimic. Vestea care a produs tristețe

Simona Halep și-a construit pas cu pas o carieră strălucitoare. Până să ajungă la actualul statut, campioana noastră a trecut prin diferite etape în care a avut nevoie de susținere financiară. Ocupanta locului 2 WTA a aflat ce s-a întâmplat cu unul dintre oamenii care i-au fost alături. Vestea a fost dată chiar de Ziua Națională.

Simona Halep, în lacrimi. Vestea care a produs tristețe

Unul dintre oamenii care au pus umărul la formarea marii campioane Simona Halep a primit o lovitură cruntă. Testat pozitiv la COVID-19, omul de afaceri Corneliu Idu a decedat la vârsta de 70 de ani. Considerat cel mai bogat om din Constanța, cu o avere estimată de Forbes la 130 de milioane de euro, Corneliu Idu a susținut-o financiar pe Simona Halep la începuturile carierei sale.

Nu doar pe Simona Halep, ci și pe Andrei Pavel sau Horia Tecău, alți tenismeni de top ai României. Internat în spital, a decedat azi în urma unui infarct.

Corneliu Idu povestea în urmă cu trei ani cum a ajuns să o susțină financiar pe Simona Halep.

„A venit la mine la club cu antrenorul ei, Bogdan Pândichi, când avea vreo 14 ani. Juca, parcă, la Școala Sportivă și era deja cea mai bună jucătoare din țară la vârsta ei. O văzusem de multe ori pe la turnee, mai ales că organizam și noi, la Tenis Club IDU, unele, de nivel foarte înalt.

Ştiam că are mari perspective. Pândichi a venit să-mi spună că fata ar avea nevoie de sprijin financiar şi să mă întrebe dacă vreau s-o ajut. M-a pus într-o situație destul de delicată fiindcă a venit la discuţie împreună cu ea”, a spus Corneliu Idu, într-un interiu pentru GSP.

Totuși, relațiile dintre Corneliu Idu și Simona Halep par a se fi răcit la un moment dat.

„Nu mai vreau să vorbesc despre perioada când am ajutat-o pe Simona Halep. Este o poveste atât de veche, iar ea a crescut atât de mare încât nu își are rostul să vă mai pierdeți timpul cu mine. Nu suntem în relații mai bune, suntem în relații zero”, declara Corneliu Idu în urmă cu doi ani, pentru Sport.ro.

Corneliu Idu, omul care a sustinut-o financiar pe Simona Halep, a murit pe 1 decembrie
Corneliu Idu, omul care a sustinut-o financiar pe Simona Halep, a murit pe 1 decembrie

Cine a fost Corneliu Idu, omul care a susținut-o financiar pe Simona Halep

Corneliu Idu, considerat cel mai bogat om din Constanța, a susținut-o financiar pe Simona Halep pe perioada junioratului. Acesta era și patronul arenelor de tenis IDU din stațiunea Mamaia, unde și Simona Halep se antrena în trecut. În acea bază sportivă au fost organizate meciuri de Cupa Davis sau de Fed Cup.

Idu deţine 51% din acţiunile operatorului portuar Comvex, afacere de peste 100 de milioane de lei anul trecut, prin care este controlat tot importul şi exportul de minereuri de fier, cărbuni, cocs şi bauxită din portul Constanţa.

Corneliu Idu a susținut-o financiar pe Simona Halep cu peste 300.000 de euro, conform Telekom.

„În ultimii doi ani de juniorat ai Simonei i-am asigurat toate cheltuielile, pregătire fizică, antrenamente de tenis, taxe de concurs sau deplasări în străinătate, şi la fel am făcut şi pentru Horia, pentru că îmi place tenisul şi pentru că aceşti tineri au nevoie de ajutor pentru a răzbate. Pe lângă faptul că este un sport foarte costisitor, trecerea de la juniori la seniori este foarte dură“, spunea Corneliu Idu.

 

Urmăriți Impact.ro și pe