Simona Halep a primit vestea chiar azi. De ce va trebui să mai aștepte primul mare turneu din 2021

Marian Cărăvan / 27.11.2020, 16:54
Simona Halep a primit vestea chiar azi. De ce va trebui să mai aștepte primul mare turneu din 2021

Atipicul an 2020 se apropie de final. Sportivii se gândesc deja la sezonul viitor, fără să aibă certitudinea că planurile vor putea fi puse în aplicare. În această situație se află și Simona Halep, care a primit chiar azi o veste importantă.

De ce va trebui să mai aștepte Simona Halep primul turneu din 2021

Câștigătoare în 2020 a trei turnee consecutive, la Dubai, Praga și Roma, Simona Halep ar mai avea de așteptat pentru startul din 2021. Turneul vizat este Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Acesta și-ar putea modifica data de start, datorită condițiilor impuse de autoritățile australiene, în contextul pandemiei de coronavirus. Australian Open s-ar putea să nu mai înceapă pe 18 ianuarie, competiția putând fi amânatî chiar cu două săptămâni, pe la începutul lunii februarie. Principalul motiv este carantina de două săptămâni pe care autoritățile din statul Victoria, unde se află Melbourne (gazda Australian Open), intenționează să o impună tuturor jucătorilor de tenis.

Dacă Australian Open ar începe pe 18 ianuarie, jucătorii ar trebui să vină în Australia imediat după Revelion. Conform Sydney Morning Herald, sportivilor li s-a acordat un termen „cel târziu până pe 7 ianuarie” pentru a se prezenta la Melbourne și a putea trece de carantina impusă. Organizatorii au anunțat însă participanții că evenimentul de la Antipozi ar putea începe în luna februarie.

În condiţiile în care Australian Open s-ar desfăşura conform calendarului iniţial, Simona Halep şi celelalte jucătoare din România ar avea un program infernal în prima lună a anului viitor! Sportivele nu pot pleca în Australia la jumătatea lunii decembrie 2021, aşa cum îşi doreau. Autorităţile australiene vor deschide graniţele abia pe 1 ianuarie 2021.

Simona Halep e cu gandul la Australian Open
Simona Halep e cu gandul la Australian Open

Simona Halep încheie sezonul pe locul 2 WTA

Simona Halep încheie sezonul 2020 pe locul 2 în clasamentul WTA, cu 7.255 de puncte. După ce a învins noul coronavirus se va pregăti, cel mai probabil, în România. Aceasta, din cauza restricțiilor sanitare aflate în vigoare. Următorul turneu important pe care Simona Halep îl vizează este Australian Open, în ianuarie 2021.

În 2020, Simona Halep a câștigat trei turnee consecutive la rând, Dubai, Praga și Roma. S-a oprit în optimi la Roland Garros, turneul de Grand Slam unde era favorita numărul 1. A fost învinsă de Iga Swiatek, sportivă care avea în cele din urmă să se impună la Openul Franței.

22 de turnee WTA a câștigat Simona Halep de-a lungul carierei. Dintre acestea, două sunt de Grand Slam, la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019). Anul acesta a fost principala favorită la Roland Garros.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI