Simona Halep, implicată în scandalul momentului din sport. ”Mai aveți tupeu să ne faceți arbitrul rasist?”

Stan Filon 10.12.2020, 11:07
Simona Halep, implicată în scandalul momentului din sport. ”Mai aveți tupeu să ne faceți arbitrul rasist?”

Simona Halep, implicată în scandalul momentului. Românii fac scut în jurul arbitrului Sebastian Colțescu, care a supărat întreaga planetă după ce a cauzat suspendarea meciului din grupele Ligii Camăionilor dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir. Românul a folosit apelativul ”ăla negru”, la adresa unui membru din staff-ul turcilor, iar cele două echipe au ieșit pur și simplu de pe teren.

Simona Halep, amintită în scandalul momentului din sport

Acum, românii îi iau apărarea lui Sebastian Colțescu și aduc în discuție nenumăratele episoade de rasism la care au fost supuși sportivii români, inclusiv Simona Halep.

Colţescu a fost asaltat de acuzaţii din partea străinilor şi nu numai, însă fanii lui Halep îl apără pe atrbitrul român! Aceştia reclamă faptul că presa internaţională nu a luat atitudine atunci când Simona a fost victima unui derapaj rasist în publicaţia franceză Charlie Hebdo, după ce sportiva din România a câștigat Roland Garros.

Simona Halep, amintită în scandalul momentului din sport
Simona Halep, amintită în scandalul momentului din sport

Jucătoarea de tenis din România, asociată cu o vânzătoare de fier vechi, după ce a câștigat Roland Garros, în 2018

O caricatură cu Simona Halep a apărut atunci pe prima pagină a publicației de satiră Charlie Hebdo, din Franța, în care jucătoarea de tenis a fost asociată cu o vânzătoare de fier vechi. Iar atunci nu s-a făcut prea mare tam-tam pe tema derapajului rasist al francezilor.

”Mai aveţi tupeul să ne faceţi arbitrul rasist? Ţinând cont că poporul român a fost ţinta remarcilor rasiste de atâtea ori? Simona Halep şi fotbaliştii români au fost numiţi ţigani şi nu s-a mai întâmplat nimic!”, este unul dintre mesajele care îl apără pe Sebastian Colţescu, iar ca acesta sunt sute, pe rețelele de socializare.

”Un ministru turc spune că e crimă împotriva umanităţii ce a făcut Colţescu! Mai aveţi puţin şi îl trimiteţi la Tribunalul de la Haga pe acest arbitru. Mă gândesc la biata Simona Halep, cum a fost caricaturizată după Roland Garros”, sună un alt comentariu.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...