Simona Halep, gest neaşteptat. Jucătoarea de tenis a luat o decizie importantă pentru cariera sa

Andrei Cezar 13.09.2021, 12:22
Simona Halep, gest neaşteptat. Jucătoarea de tenis a luat o decizie importantă pentru cariera sa

Chiar dacă a avut un sezon mai puțin reușit, din cauza accidentărilor, Simona Halep nu renunță la visul său de a reveni la forma care a consacrat-o. Fostul lider WTA a luat de curând o decizie neaștepată. ”Simo” va participa la turneul de la Indian Wells, de la începutul lunii octombrie. Până atunci, sportiva noastră speră să depășească problemele medicale și să ajungă, din nou, la forma fizică de altădată.

Simona Halep, decizie importantă pentru cariera sa. Va evolua la Indian Wells și la proba de dublu

Simona Halep a trecut prin momente dificile în acest an. Accidentările au ținut-o departe de terenul de tenis, cea mai dură dintre ele fiind cea de la turneul de la Roma (12 mai), în urma căreia a fost nevoită să ”stea pe bară” peste trei luni.

După revenire, a jucat doar trei partide, și a urmat o nouă problemă medicală. La turneul de la Cincinnati, sportiva de 29 de ani a fost nevoită să se retragă cu puțin timp înaintea meciului cu Jessica Pegula din turul 2. Ea suferise o ruptură musculară în primul tur, disputat contra polonezei Magda Linette.

Teama de a nu i se agrava accidentarea a făcut-o pe sportiva noastră să renunțe.

„Teama este permanentă acum, pentru că a fost o accidentare destul de gravă la Roma, nu am mai trăit așa ceva și, să ți se rupă mușchiul, nu este o treabă ușoară. A durat ceva până am revenit și bineînțeles că sunt un pic temătoare. 3 luni fără meci jucat, faptul că nu am jucat meciuri oficiale, îmi e mai greu acum, dar, de la o zi la alta, parcă e mai bine”, a spus Halep după meciul cu Magda Linette.

A urmat un turneu nesatisfăcător la US Open, în care fostul lider WTA a fost eliminat în optimile turneului de ucraineanca Elina Svitolina. După eliminarea de la Flushing Meadow, românca și-a stabilit obiectivul pentru acest final de an.

Tocmai pentru a reveni la o formă fizică foarte bună, ”Simo” a hotărât că este important cât mai multe partide. Astfel, a decis să participe în proba de dublu de la Indian Wells. Viitoarea sa parteneră, Gabriela Ruse, a mărturisit că cele două au stabilit toate detaliile chiar în timpul turneului US Open. Ruse a evoluat la dublu la Flushing Meadows, alături de Monica Niculescu, oprindu-se în sferturi.

Garbiela Ruse si Simona Halep
Garbiela Ruse si Simona Halep

”Important e să fim amândouă sănătoase”

Am vorbit cu ea la New York, am stabilit să jucăm împreună la Indian Wells. Important este să fim amândouă sănătoase, în formă, să putem juca. Asta este cel mai important. Sper să obținem și rezultate, chiar dacă hard-ul nu mă atrage așa tare. Mai am de îmbunătățit la jocul meu”, a recunoscut Gabriela Ruse

Românca a ținut să o felicite și ea pe Emma Răducanu pentru performanța uluitoare obținută la US Open. Sportiva britanică cu origini românești a câștigat cel mai important turneu de hard venind din calificări și fără niciun set pierdut.

Ce a făcut ea este extraordinar. O știu destul de bine, mereu am vorbit după meciuri. Ne-am întâlnit la US Open, era foarte fericită în vestiar de fiecare dată după ce câștiga meciul. E o fată drăguță, a spus Ruse.

Urmăriți Impact.ro și pe