Simona Halep explică ce s-a întâmplat cu ea în ultima perioadă. „Nu mai intru în panică”

Redacția IMPACT 12.03.2020, 13:20
Simona Halep explică ce s-a întâmplat cu ea în ultima perioadă. „Nu mai intru în panică”

Simona Halep a oferit câteva declarații cu privire la starea generală din ultima perioadă. Românca a mărturisit cu sinceritate și punctul ei de vedere referitor la atributele care sunt necesare atunci când joci tenis de performanță.

Simona Halep, mărturisiri oneste. „Tenisul nu e forţă, ci foarte multă inteligenţă”

Sportiva de 28 de ani din Constanța, în prezent numărul 2 WTA spune că a învățat mai multe despre tenis de când a început anul 2020, printre care și o mai bună gestionare a emoțiilor.

Simona Halep, mai amtură profesional și persona. Foto: Twitter/ Simona Halep
Simona Halep, mai matură profesional și personal. Foto: Twitter/ Simona Halep

A învățat să fie mai relaxată pentru a nu mai exista momente de panică în timpul jocului, după cum spune chiar ea.

„Am ajuns la un nivel de maturitate, nu mai intru în panică. Merg și joc relaxată, cu ghilimelele de rigoare, că nu poți fi relaxata total. Am ajuns să gestionez mai bine emoțiile.
Mereu când am intrat în teren, am încercat să mă focusez pe mine. Acum percep sfaturile mult mai pozitiv și mai ușor, fiind relaxată mental. În tot ce primesc de la echipă se absoarbe pozitiv”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep, no. 2 WTA. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
Simona Halep, no. 2 WTA. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Halep mai spune că acum pune în practică toate instrucțiunile antrenorilor, fără să se abată absolut deloc de la ce i se transmite. Jucătoarea de tenis a mai precizat și că în raportul dintre inteligență și forță, și-a dat seama că, de fapt, inteligența este cea care primează.

„Tenisul e foarte echilibrat, valorile sunt echilibrate. O jucătoare 25, top 5, nu poți să vezi diferență mare. Forța și inteligența face 80%, vin jucătoare tinere puternice, că am stat în top 10 îmi arată că nu totul e bazat pe forță, trebuie și o inteligență a jocului. Eu am mixat, cred că tot ce m-a ajutat, că am conștientizat ce am bun, am încercat să fiu mai bună”, a declarat Simona Halep, într-un interviu pentru Digi Sport.

Urmăriți Impact.ro și pe