Simona Halep, dată dispărută de fani. „Ce se întâmplă cu tine?”

Gabriel Peneș 07.09.2022, 13:28
Simona Halep, dată dispărută de fani. „Ce se întâmplă cu tine?”

Simona Halep, dată dispărută de fani. Fostul lider mondial n-a „digerat” prea bine eșecul din primul tur de la US Open, din 29 august, unde a fost învinsă de necunoscută Daria Snigur, din Ucraina, o jucătoare venită din calificări. În afara unui interviu dat imediat după meci, Halep s-a „evaporat, practic, din ochii publicului, de mai bine de 10 zile. Fanii săi au intrat deja în panică, neștiind ce se întâmplă cu favorita lor.

Simona Halep, dată dispărută de fani

Simona Halep, dată dispărută de fani. Deși cucerise al 24-lea titlu WTA din carieră, la Toronto, și reintrase în Top 10 mondial, jucătoarea din Constanța a suferit o înfrângere neașteptată chiar în primul tur de la US Open. Ea a pierdut în fața unei necunoscute, practic, ucraineanca Daria Snigur, sportivă venită din calificări și aflată la primul ei meci pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam și la al treilea în circuitul WTA.

Halep a părut obosită și debusolată după eșec, ea neștiind ce program va avea în perioada următoare. A menționat doar că vrea doar să se odihnească pentru a-și regăsi liniștea.

„Habar n-am ce urmează, o să văd, o să vorbesc cu antrenorul meu. Vreau doar să mă odihnesc și să mă liniștesc după meciul ăsta. Nu e o înfrângere ușoară, dar nu am ce să fac, nu mai pot să schimb nimic. Privesc înainte și o să încerc să mă motivez să fiu mai bună la următoarele meciuri”, a spus fostul lider mondial, după meciul cu Snigur, conform Eurosport.

„Ce se întâmplă cu tine?”

Simona Halep a plecat val-vârtej din complexul de la Flushing Meadows, ea neparticipând nici la conferința de presă obligatorie de după meci. Ea riscă și o amendă între 2.500 – 5.000 de dolari pentru gestul său. Sorana Cîrstea a încercat să explice atitudinea conaționalei sale.

„Mi s-a întâmplat și mie, așa că pot să o înțeleg pe Simona. Am fost și eu în situația ei, mai ales când pierzi un meci neașteptat și ești extraordinar de dezamăgită după. E foarte greu să înțelegi din afară câtă muncă depui și cât de doare, în momentul în care nu iese. În același timp, normal că înțeleg și partea jurnaliștilor, care sunt aici să își facă meseria.

Însă o înțeleg pe Simona, am fost și eu în locul ei, din păcate și am făcut același lucru de multe ori. Cred că este uman, nu trebuie să judecăm pe nimeni. Fiecare gestionează înfrângerile mai bine sau mai rău. Suntem oameni, nu suntem roboți. Înțeleg ambele părți”, a spus Sorana într-un interviu acordat la New York.

Simona Halep, dată dispărută de fani. Ce se întâmplă cu tine
Simona Halep și Toni Iuruc au programată nunta pe 13 noiembrie în elegantul Cazinou Sinaia, în aceeași zi cei doi urmând a face și cununia religioasă

„Dă-ne un semn, te rugăm!”

Au trecut aproape 10 zile de la eliminarea din primul tur de la US Open, iar Halep s-a cufundat în tăcere. Ea era, de obicei, destul de activă pe rețelele sociale, mai ales în secțiunea Instastory unde posta diferite fotografii și clipuri. Ultimul de acest fel a fost chiar înaintea US Open, când Halep a arătat cum se antrenează în sala de forță pentru debutul în competiția din New York.

Singurul semn dat în această perioadă a fost mesajul transmis pe Twitter la retragerea Serenei Williams, pe 3 septembrie. Dar, înainte sau după, nimeni n-a aflat ce face ori unde s-a refugiat campioana română. Fanii Simonei Halep au intrat deja „în fibrilație” și dat-o dispărută pe soția lui Toni Iuruc: „Ce se întâmplă cu tine, Simo? Dă-ne un semn, te rugăm!” și „Îmi e dor de tine, drăguțo! Sper că ești ok! Te iubesc!”, au fost mesajele pe care două susținătoare ale Simonei Halep le-au publicat pe Twitter.

Simona Halep ar trebui să lupte în perioada următoare pentru a se menține în Top 10 WTA, dar și pentru a obține calificarea în Turneul Campioanelor, ce va avea loc în acest an la Fort Worth, SUA, între 31 octombrie – 7 noiembrie. Pe de altă parte, pe 13 noiembrie, Halep are programate cununia religioasă și nunta cu Toni Iuruc. Rămâne de văzut dacă românca va prefera să revină în competiții cât mai curând sau se va concentra mai degrabă pe marile evenimente din viața sa personală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....