Antrenorul lui Kiki Bertens a dezvăluit atuul sportivei sale în meciul cu Halep de la Madrid: „Fără cuvinte!”

Redacția IMPACT 13.05.2019, 15:27
Antrenorul lui Kiki Bertens a dezvăluit atuul sportivei sale în meciul cu Halep de la Madrid: „Fără cuvinte!”

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Madrid după confruntarea cu olandeza Kiki Bertens, scor 4-6, 4-6.După confruntare, antrenorul lui Kiki Bertens, Raemon Sluiter, a explicat care ar fi atuurile pe care le-ar fi avut sportiva pregătită de el în fața româncei.

Într-un interviu pentru WTA, antrenorul a vorbit despre momentele în care Kiki Bertens s-a „zbătut” în confruntarea cu Halep.

„Cu Simona Halep a fost unul dintre acele exemple în care se luptă cu dificultate la început. Simona conducea lucrurile. Iar Kiki se zbătea un pic, făcând totuși bine că se agață de joc. Am adăugat câteva lucruri la prima intervenție. Dar la a doua intervenție, și asta nu se întâmplă des, am fost fără cuvinte. Pentru că ea făcea toate lucrurile bine. Bineînteles că nu câștigi fiecare punct, pentru că uneori o să mai ratezi și joci împotriva uneia dintre cele mai bune jucătoare din circuit. Deci ar trebui să te gândești că și adversarele pot juca un pic, ceea ce uneori este foarte greu de recunoscut de către fete.”  Raemon Sluiter

Simona Halep a ratat revenirea pe primul loc. Sluiter și momentele de cumpănă

Antrenorul olandezei Kiki Bartens a amintit de faptul că sportiva pe care o pregătește l-a chemat, la un moment dat, să se sfătuiască.

 „De exemplu, a dat o scurtă în ghemul al doilea. Dă scurte foarte bune, dar a dat în bandă fileului. Poate nu a fost cea mai bună alegere. Putem dezbate toată noaptea pe tema asta, dar a fost aproape. A fost acolo și aproape mingea a trecut. Apoi nu a mai pus scurte trei sau patru game-uri. Asta a fost ceva ce i-am spus în timpul primei intervenții. M-a întrebat ce e greșit cu serviciul ei. Ce e greșit? Joci la altitudine, asa ca știi că lovești un pic prea lung.” Raemon Sluiter

Statistici după finala de la Madrid

În urma finalei câștigate la Madrid, Kiki Bartens încasează un cec în valoare de 1,2 milioane de euro și a primit 1.000 de puncte WTA. Simona Halep primește 600.000 de euro și doar 650 de puncte.

Simona Halep (2 WTA) a ratat, astfel, revenirea pe primul loc în clasamentul mondial feminin. La finalul meciului a spus că sportiva olandeză a câștigat meritat. Halep a avut câteva cuvinte și pentru omul de afaceri Ion Țiriac, un aprig susținător al constănțencei.

„E o plăcere să vorbesc din nou pe această scenă. Sunt supărată că nu am câștigat, dar Kiki a meritat victoria, a jucat mai bine. A practicat un tenis bun toată săptămâna. Mi-ai furat două trofee, dar sper să mă revanșez. Succes la Roland Garros. Vreau să îi mulțumesc echipei mele, mamei mele, Virginiei. Mulțumiri organizatorilor. Domnului Țiriac, îi mulțumesc, sper că nu sunteți prea supărat.” Simona Halep

Urmăriți Impact.ro și pe