VIDEO

Simona Halep, atac de panică la Roland Garros, în meciul cu o jucătoare de 19 ani. „S-a întâmplat ceva și am pierdut controlul”

Sorin Barbu 27.05.2022, 09:31
Simona Halep, atac de panică la Roland Garros, în meciul cu o jucătoare de 19 ani. „S-a întâmplat ceva și am pierdut controlul”

Simona Halep a pierdut suprinzător în turul doi al turneului de la Roland Garros, în fața chinezoaicei Qinwen Zheng, iar la conferința de presă a explicat că, în timpul partidei, a avut un „atac de panică”. Jucătoarea din România este convinsă că a pus prea multă presiune pe ea. Pentru sportiva din Constanța este cel mai slab rezultat la turneul francez din ultimii nouă ani.

Simona Halep, atac de panică în meciul cu Qinwen Zheng

Specialiștii vedeau multe lucruri bune în jocul Simonei Halep de când a început colaborarea cu antrenorul Patrick Mouratoglou: o jucătoare mai curajoasă și mai limpede pe teren, care „înhață” mingea mult mai rapid și care încearcă să-și impună strategia. Așa a arătat și primul set cu Qinwen Zheng (locul 74 WTA), din turul doi de la Roland Garros, pe care sportiva noastră l-a câștigat cu 6-2.

În setul doi a urmat căderea. Halep a părut obosită, fără orizont, cu probleme de respirație, iar la un moment a avut nevoie de intervenția medicului. A pierdut meciul, iar la conferința de presă, a povestit acel moment și a recunoscut că a avut un atac de panică.

„A fost un meci complicat, da. Am început bine, am avut și un break în față în setul secund, apoi s-a întâmplat ceva. Am pierdut controlul. Dar ea a jucat bine, a făcut-o până la sfârșit

Am avut un atac de panică. Nu am știut cum să gestionez situația, pentru că nu mi se întâmplă foarte des. Nu m-am mai putut concentra, nu am mai avut aceaași coordonare pe teren. Ea a profitat de acest lucru.

După meci a fost destul de greu, dar mi-am revenit. M-am recuperat și trebuie să învăț ceva din acest episod. Mă bucur că acum pot zâmbi. Știam că totul va fi bine, doctorii au verificat fiecare aspect”, a declarat jucătoarea aflată pe locul 19 WTA.

Simona Halep, cifre slabe în confruntarea din turul doi de la Roland Garros

În studioul Digi Sport, Bogdan Stelea, unul dintre prietenii ei, a dezvăluit că Halep pune prea multă presiune pe ea, iar de aceea jocul ei are de suferit. Sportiva din România a pierdut în trei seturi, după o oră și 56 de minute, duelul cu o adversară de 19 ani, în fața căreia în luna ianuarie acestui an a câștigat fără emoții la Melbourne Summer Set 1.

„E doar un meci de tenis, cred că ar trebui să îl abordez puțin mai relaxată. N-ar trebui să mai pun atât de multă presiune pe mine. Chiar îmi dorem să reușesc lucruri frumoase aici. M-am simțit bine pe teren, la antrenamente, am muncit din greu. Nu găsesc un motiv particular, dar s-a întâmplat. Nu am ce face, trebuie să accept. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată într-un meci.

„Nu, nu m-am simțit mai bine odată cu apropierea finalului. Dacă aș fi simțit asta, aș fi început să joc mai bine. Nu am putut. Trebuie să accept acest lucru. Vestea bună este că nu m-am accidentat și că voi putea juca la turneele următoare”, a mai spus Halep.

Halep a avut un procentaj scăzut la punctele făcute cu primul serviciu (58%), faţă de adversara sa (85%). A reuşit doar 9 mingi direct câştigătoare, în timp ce Zheng a avut 27, în timp ce la numărul de erori neforţate diferenţa a fost următoarea: 29 Halep, 32 Zheng.

Jucătoarea din România a câștigat Roland Garros în 2018 și a fost finalistă în 2014 și 2017, iar această eliminare este cel mai slab rezultat al său, la turneul francez, din anul 2013 când a pierdut în primul tur. În 2015 a plecat acasă tot după turul doi. Simona Halep va primi un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA pentru evoluţia sa.

Irina Begu este singura româncă ajunsă în turul al treilea la simplu la Roland Garros.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe