Simona Halep-Angelique Kerber, în sferturile de finală de la Eastbourne: cât de bine cotată e adversara româncei

Raluca Ogaru 27.06.2019, 15:28
Simona Halep-Angelique Kerber, în sferturile de finală de la Eastbourne: cât de bine cotată e adversara româncei

Simona Halep joacă joi după-amiază, 27 iunie, în sferturile de finală ale turneului pe iarbă de la Eastbourne împotriva unei sportive care este mai bine cotată. Halep ocupă locul 7 WTA, în vreme ce Angelique Kerber ocupă locul 5 WTA.

Simona Halep joacă, joi, în sferturile de finală ale turneului de la Eastbourne împotriva jucătoarei din Germania, Angelique Kerber. Cele două s-au mai întâlnit până acum de zece ori, Simona Halep fiind în avantaj.

Sportiva româncă a câștigat șase dintre cele zece întâlniri.

Cine a Angelique Kerber, adversara Simonei Halep din sferturile de finală de la Eastbourne

Simona Halep și Angelique Kerber nu sunt străine de jocul pe iarbă, dar sportiva din Germania este mult mai bună pe această suprafață, după cum spun specialiștii.

„Este foarte periculoasă, a câștigat Wimbledon anul trecut. Are încredere, se simte foarte bine pe suprafața asta. Nu am niciun fel de presiune, vreau doar să mă simt bine și să mă bucur de meci”, spunea Simona Halep înainte de meci. Sportiva amintea și de duelul cu Kerber din 2018, din semifinala de la Australian Open, meci câștigat de româncă. 

„Cred că semifinala de la Melbourne a fost cel mai frumos meci și cea mai mare bucurie”, a declarat Simona Halep.

Angelique Kerber
Angelique Kerber

Angelique Kerber este o jucătoare profesionistă de tenis care a devenit pentru prima oară numărul 1 mondial în ierarhia feminină pe 12 septembrie 2016, după ce a câștigat finala de la US Open în fața Karolinei Pliskova.

„Cu Simona am avut tot timpul meciuri dificile, pe muchie de cuţit, aşa că mă aştept ca şi mâine să fie la fel”, declara, la rândul ei, Angelique Kerber.

Kerber este cotată ca numărul unu în lume pe suprafața verde, potrivit Tennis Abstract și este recunoscută drept o jucătoare cu retur excelent pe iarbă.

Palmaresul său este unul impresionant. De la turneul Eastbourne de anul trecut, Kerber are 15 victorii și nicio înfrângere în meciurile disputate la turneele jucate pe iarbă.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe