„Mă simt foarte bătrână”: care sunt explicațiile pentru eșecul Simonei Halep de la Roland Garros

Alexandru Ioanid 06.06.2019, 15:01
„Mă simt foarte bătrână”: care sunt explicațiile pentru eșecul Simonei Halep de la Roland Garros

Simona Halep s-a oprit în sferturi la Roland Garros. Sportiva din România a fost învinsă, în două seturi, scor 2-6, 4-6 de Amanda Anisimova.

Simona Halep nu a reușit să se califice în semifinale la Roland Garros. Sportiva s-a oprit în sferturi, după ce a fost învinsă, în două seturi, de americanca Amanda Anisimova – scor 2-6, 4-6.

Campioană anul trecut la Roland Garros, Simona Halep nu a reușit, anul acesta, să se califice nici măcar în semifinalele Roland Garros. A părut obosită și nu a reușit să câștige nici măcar un set în fața adversarei.

Amanda Anisimova, în vârstă de 17 ani – deci cu zece ani mai tânără decât Simona Halep – a abordat extrem de încrezător meciul. A scos mingi care păreau imposibile și a reușit lovituri de mare campioană.

După acest meci, Anisimova are mari șanse să urce în clasamentul WTA, în vreme ce Simona Halep va coborî de pe locul 3 pe locul 8.

De ce a pierdut Halep meciul din sferturile Roland Garros

Meciul dintre Simona Halep și Amanda Anisimova a durat puțin: după o oră și zece minute, sportiva americancă a reușit să se impună în două seturi.

Adversara Simonei Halep are doar 17 ani, dar experții susțin că a jucat mai mult decât bine. Aflată pentru prima oară în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slem a impus ritmul jocului.

Ca fapt divers: Anisimova s-a învoit de la școală pentru a putea participa la acest turneu.

Simona a reacționat în puține momente. Nu a condus niciodată pe tabelă și a părut depășită la mai toate capitolele. Mulți spun că stilul său de joc nu mai ține pasul cu vremurile.

Simona Halep, învinsă la Roland Garros de o jucătoare în vârstă de 17 ani

Poate declarația făcută de Simona Halep înaintea meciului prevestea ceva. Sportiva noastră nu a părut prea încrezătoare în forțele ei.

Mă simt bătrână, foarte bătrână. Să evoluez împotriva unei jucătoare cu zece ani mai tânără decât mine nu e uşor (…) Ele sunt tinere, nu au nimic de pierdut, aşa că fiecare meci este dificil. Următorul tur reprezintă o mare provocare să merg mai departe în turneu. Este grand slam-ul mau favorit şi voi face tot ce pot mai bine

Simona Halep, înaintea meciului cu Anisimova

Din păcate, nu a fost să fie. Simona Halep părăsește turneul de la Paris din sferturi și speră la meciuri mai bune pe viitor.

Simona Halep încasează de pe urma turneului de la Paris un cec în valoare de 415.000 euro și doar 430 de puncte în clasamentul WTA.

Urmăriți Impact.ro și pe