Simona Halep a scăpat de o mare rivală la Wimbledon. O jucătoare de top s-a retras de la turneul de Grand Slam

Gabriel Peneș 18.06.2021, 12:37
Simona Halep a scăpat de o mare rivală la Wimbledon. O jucătoare de top s-a retras de la turneul de Grand Slam

Simona Halep a scăpat de o mare rivală la Wimbledon. Numărul 3 mondial se pregătește să-și apere titlul câștigat în 2019 pe iarba celui mai vechi turneu de Grand Slam din lume. Anul trecut, competiția a fost anulată din cauza pandemiei. Jucătoarea din Constanța, care revine după o accidentare serioasă la picior, are și noroc: o jucătoare de top și-a anunțat retragerea de la mrele turneu londonez.

Simona Halep a scăpat de o mare rivală la Wimbledon

Norocul ține cu cei puternici, se spune. Simona Halep a scăpat de o mare rivală la Wimbledon. Numărul 3 mondial va încerca să-și apere titlul câștigat în 2019 pe iarba londoneză, după ce a învins-o în finală pe Serena Williams. Halep abia s-a recuperat după accidentarea suferită în timpul turneului de la Roma, în 2012, dublă ruptură musculară la gambă, Ea va participa la un turneu pregătitor, la Bad Homburg, ce va începe pe 20 iunie, cu 8 zile înainte de debutul competiției de la Londra.

Eu îmi doresc să câştig din nou Wimbledonul. Am un turneu de pregătire, unde sper să joc bine. De doi ani nu am mai jucat pe iarbă, mi-era dor. E alt joc şi sunt entuziasmată. Ar însemna mult să îmi păstrez trofeul, dar e mult prea greu, am stat foarte mult departe de tenis. Acum, sunt 100% din punct de vedere fizic”, a declarat Simona Halep înainte de plecarea spre Germania, la turneul ce va prefața Wimbledonul.

O jucătoare de top s-a retras de la turneul de Grand Slam

Pe de altă parte, nipona Naomi Osaka (23 de ani), numărul 2 mondial și câștigătoarea de la Australian Open, a anunțat că nu va lua startul la turneul de Grand Slam din capitala Angliei. Ea este deținătoarea a 4 titluri de Mare Șlem, toate obținute la US Open și Australian Open, iarba și zgura nefiind suprafețe pe care să exceleze.

Naomi nu va participa la Wimbledon în acest an. Ea își va lua timp liber pentru a-l petrece cu prietenii și familia. Va fi pregătită pentru Jocurile Olimpice și abia așteaptă să joace în fața propriilor fani”, se arată într-un comunicat al echipei sale.

Osaka, care era privită drept una dintre posibilele jucătoare care pot domina tenisul după retragerea Serenei Williams, trece printr-o perioadă ciudată. Înainte de Roland Garros ea a declarat că nu vrea să mai participe la conferințele de presă pentru că acestea o fac să se simtă „vulnerabilă și anxioasă”. Nipona a mărturisit că a trecut printr-o perioadă de depresie, iar aparițiile publice sunt o povară psihică pentru ea. Și s-a ținut de cuvânt, refuzând să vină în fața jurnaliștilor după meciul câștigat în fața româncei Patricia Țig, în primul tur de la Roland Garros. După ce a primit o amendă și a fost amenințată cu descalificarea de către organizatori, Osaka a decis să se retragă de la turneul parizian.

Cred că, acum, cel mai bun lucru pentru turneu, pentru ceilalți jucători și bunăstarea mea este să mă retrag, astfel încât toată lumea să se poată concentra asupra tenisului care se desfășoară la Paris. Nu am vrut niciodată să atrag atenția și accept că nu am ales momentul ideal de a transmite acest mesaj, iar acesta ar fi putut fi mai clar. Aici, la Paris, mă simțeam deja vulnerabilă și anxioasă, așa că îmi voi lua timp departe de teren acum”, a anunțat Osaka, când s-a retras de la Roland Garros, conform as.ro.