Și Jocurile Olimpice se refuză, nu-i așa? Decizia incredibilă a unei jucătoare de tenis din România

Gabriel Peneș 17.06.2021, 13:19
Și Jocurile Olimpice se refuză, nu-i așa? Decizia incredibilă a unei jucătoare de tenis din România

Și Jocurile Olimpice se refuză, nu-i așa? Oricât de ciudat ar părea, există și sportivi care preferă să nu participe la cea mai mare competiție a planetei, chiar dacă sunt calificați. Una dintre jucătoarele românce calificate deja pentru Tokio a anunțat că preferă să se menajeze fizic, astfel că nu va lua startul la competiția olimpică din Japonia. Olimpiada de vară se va desfășura în perioada 23 iulie – 8 august.

Și Jocurile Olimpice se refuză, nu-i așa?

Marea majoritate a sportivilor visează la acest moment, al Olimpiadei, se pregătesc o viață pentru el. Dar… Și Jocurile Olimpice se refuză, nu-i așa? Parafrazând titlul unui film celebru, în care este vorba tot de un fel de competiție, putem spune că „am văzut-o și p-asta!”. La vîrsta de 26 de ani, o jucătoare de tenis din România preferă să se menajeze, în loc să fie parte a celei mai mari întreceri din istoria planetei. Jocurile Olimpice au reprezentat, pentru mulți sportivi, încununarea unei cariere, împlinirea unui vis.

La 40 de ani, de exemplu, Marian Drăgulescu încă se luptă pentru a fi competitiv la ceea ce va fi, aproape sigur, ultima Olimpiadă din cariera lui prodigioasă. Dar el are un vis: să câștige medalia de aur olimpică, singura care-i lipsește din palmaresul impresionant. Ce-i drept, în 2016, chiar Simona Halep „s-a dat lovită” și a refuzat participarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro, în Brazilia. Erau vremurile în care virusul Zika speriase continentul sud-american, iar Halep nu a vrut să riște nimic. Mai ales că printre efectele secundare ale îmbolnăvirii se afla – cel puțin așa se zvonea pe atunci – și o probabilă infertilitate. Olimpiada s-a desfășurat, niciun sportiv n-a murit din cauza virusului, iar date despre eventuala infertilitate cauzată de boală nu există.

Și Jocurile Olimpice se refuză, nu-i așa? Decizia incredibilă a unei jucătoare de tenis din România
Patrica Țig a ales să spună „pas” participării la Jocurile Olimpice de la Tokio

Decizia incredibilă a unei jucătoare de tenis din România

Acum, ce-i drept, numărul 3 mondial declară de luni bune că Olimpiada de la Tokio e visul ei, iar în numele lui și-ar dori să fie și purtătoarea de drapel a delegației României.

Sper să primesc steagul şi sper să deschid Jocurile Olimpice cu steagul în mână. Cred că va fi deosebit, aşa cum a fost şi la Fed Cup, când am jucat semifinala. Pentru mine, să joc pentru ţară e foarte important şi foarte plăcut. Sper să fiu aptă, să pot să câştig meciurile şi să aduc o medalie ţării. Anul acesta, da, o medalie olimpică este mai importantă decât un turneu de Grand Slam. Este obiectivul principal, dar, în general, ambele sunt pe acelaşi plan. Nu vreau să pun niciun obiectiv mai jos, pentru că medalia olimpică e pentru ţară, ceea ce mă împlineşte foarte mult, iar restul obiectivelor sunt individuale, pentru persoana mea, mă împlinesc ca sportiv”, a spus, în aprilie, Simona Halep, citată de AS.

România avea 3 jucătoare calificate în turneul de simplu: Simona Halep (3 WTA), Sorana Cîrstea (45 WTA) și Patricia Țig (61 WTA). Lor li va alătura, pentru proba de dublu feminin, cel mai probabil, și Irina Begu (80 WTA). Dar Patricia Țig a anunțat că nu va face deplasarea la Tokio și nu va fi prezentă la Jocurile Olimpice. Ea a fost măcinată de accidentări și consideră că acesta e lucrul cel mai bun pentru sănătatea sa.

Nu voi participa la Jocurile Olimpice…. E vorba de accidentări! Nu am ce să lămuresc, nu joc și asta am decis. Nu-mi pare rău pentru că fac ce simt că este mai bine pentru mine. Am avut un an… ciudat și vreau să am grijă de corpul meu”, a declarat Patricia Țig, jucătoare în vârstă de 26 de ani, conform TVR.

Hotărârea lui Țig îi poate da șansa Anei Bogdan (91 WTA) să fie prezentă la Olimpiada de la Tokio. Bogdan e nimeni alta decât cea care i-a administrat o înfrângere severă Barborei Krejcikova, noua „regină” de la Roland Garros, în aprilie, în turul 2 al turneului de la Istanbul, scor 6-3, 6-3. Până la urmă, turneul a fost câștigat de Sorana Cîrstea. Dar, o lună și jumătate mai târziu, cehoaica Krejcikova a triumfat pe zgura pariziană a turneului de Grand Slam.