Ce trebuie să demonstreze Simona Halep pentru a participa la Australian Open 2022. Regula e clară

Andrei Cezar, Gabriel Alexandru 25.11.2021, 12:30
Ce trebuie să demonstreze Simona Halep pentru a participa la Australian Open 2022. Regula e clară

Simona Halep vrea să dea uitării cât mai repede anul 2021. Actualul sezon a fost unul de coșmar pentru sportiva din România. Din cauza accidentărilor a ratat două dintre Grand Slam-uri, Roland Garros și Wimbledon, pe care le câștigase în 2018, respectiv 2019.

În plus, Halep a căzut în clasamentul mondial nu mai puțin de 19 poziții, fiind în prezent pe locul 20. Australian Open, primul turneu din 2022, ar putea reprezenta momentul realansării pentru fostul lider WTA. Însă pentru a participa la această competiție, Simona va trebui să se supună unor reguli nou-implementate la Melbourne.

Simona Halep va trebui să se supună unor noi reguli pentru a participa la Asutralian Open

Primul Grand Slam al anului va avea loc în perioada 7-30 ianuarie 2022. Organziatorii de la Australian Open au anunțat recent condițiile de participare pentru jucători. Astfel, la primul turneu de Mare Șlem din 2022, sportivii vor trebui să prezinte dovada vaccinării cu schema completă împotriva Covid-19.

Vor fi considerați complet vaccinați doar cei cărora li s-au administrat cele două doze ale vaccinurilor recunoscute cu un interval de cel puțin 14 zile între ele, scrie romaniatv.net. Persoanele care au trecut deja prin boală nu vor fi considerate eligibile de a participa la Australian Open, decât dacă vor fi vaccinate cu schema completă până atunci.

Pentru Simona Halep acest lucru nu va fi un impediment. Sportiva s-a vaccinat cu ambele doze de Pfizer în luna martie. În schimb, pentru Novak Djokovic, unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie, în prezent locul 1 ATP și câștigătorul de anul acesta al turneului de la Melbourne, ar putea fi o problemă.

Va participa Novak Djokovic la Australian Open 2022?

Djokovic nu este de acord cu vaccinarea, așa că marele campion din țara vecină riscă să rateze turneul programat la începutul anului viitor.

Libertatea de alegere este esenţială pentru toată lumea, fie că este vorba de mine sau de altcineva. Nu contează dacă este vorba despre vaccinare sau orice altceva în viaţă. Ar trebui să ai libertatea de a alege. În acest caz particular, ceea ce vrei să pui în corpul tău.”, a declarat jucătorul sârb în vârstă de 34 de ani.

Întrebat recent despre acest subiect, Novak Djokovic a declarat că va luat o decizie în momentul în care Federația Australiană va anunța oficial condițiile de participare.

Ei bine, voi decide dacă merg sau nu în Australia după ce voi vedea comunicatul oficial de la Tennis Australia!”, a spus Novak Djokovic.

Organizatorii turneului au făcut clarificări și în privința carantinării jucătorilor sosiți la Melbourne. După testul PCR la sosire, jucătorilor nu li se va cere să se autoizoleze în timp ce aşteaptă rezultatul testului. Ei vor putea să părăsească hotelul sau să meargă la reastaurant.

În schimb, accesul la antrenament va fi permis doar în baza testului PCR negativ. În cazul unui rezultat pozitiv, sportivii vor intra în carantină timp de 10 zile.

Urmăriți Impact.ro și pe