Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală! Prejudiciul adus statului este imens!

Daniela Alexandru 28.10.2020, 10:08
Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală! Prejudiciul adus statului este imens!

Dimineață aglomerată pentru polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice, care efectuează în această dimineață 12 percheziții într-un dosar penal de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de protecție și pază. Acțiunile se desfășoară în București, Dâmbovița și Argeș.

Sunt în desfășurare 12 percheziții domiciliare

12 percheziții domiciliare sunt în desfășurare la această oră în județele Dâmbovița și Argeș și în capitală. Dosarul vizează fapte de evaziune fiscală.

„La data de 28 octombrie 2020, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pun în aplicare 12 de mandate de percheziţie domiciliară, în București și județele Dâmbovița și Argeș.” se arată într-un comunicat de presă.

Activitățile au vizat cercetarea domiciliilor unor persoane și a punctelor de lucru ale unei societăți comerciale, cercetate pentru evaziune fiscală în formă continuată.

În urma dovezilor găsite de polițiști au rezultat indicii că, în perioada 2014 – 2019, o societate comercială, care executa activități de protecție și gardă, ar fi încheiat, cu o serie de companii și firme, contracte având ca obiect prestarea de servicii de pază, încasând de la aceşti clienţi peste 95.200.000 de lei (aproximativ 20.000.000 de euro).

Politistii din Arges, Dambovita si Bucurestiau facut perchezitii la domiciliu, in dimineata zilei de 28 octombrie 2020
Politistii din Arges, Dambovita si Bucurestiau facut perchezitii la domiciliu, in dimineata zilei de 28 octombrie 2020

În scopul sustragerii de la plata obligațiilor către stat, administratorii de fapt și de drept, respectiv directorul economic, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societății și ar fi declarat la organele fiscale achiziții de la 83 de societăți comerciale, care nu ar avea la bază operațiuni reale.

Prejudiciul adus statului depășește patru milioane de euro

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 18.500.000 de lei (peste 4.000.000 de euro), reprezentând impozit pe profit în sumă totală de peste 8.400.000 de lei și T.V.A. în sumă de peste 10.100.000 de lei.

Pentru a recupera prejudiciul, vor fi instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile aparținând persoanelor bănuite. Pentru continuarea cercetărilor, vor fi emise 5 mandate de aducere și vor fi conduse la sediul poliției 5 persoane pentru audieri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI