Sfaturi utile transmise de Jandarmerie pentru minivacanța de Sf. Maria. La ce trebuie să fie atenți turiștii

Elena Avramescu 12.08.2022, 14:11
Sfaturi utile transmise de Jandarmerie pentru minivacanța de Sf. Maria. La ce trebuie să fie atenți turiștii

Mâine se dă startul celui mai aglomerat week-end de pe litoralul românesc din această vară, ținând cont că pe data 15 august este liberă de la stat, astfel că românii au la dispoziție trei zile libere. Este de așteptat ca atât stațiunile de pe litoral, cât și cele montane să fie aglomerate. În acest sens, autoritățile dau câteva sfaturi turiștilor pentru a da dovadă de responsabilitate.

Jandarmii, prezenți la mare și la munte pentru minivacanța de Sf. Maria

„Apelul nostru este unul singur: dați dovadă de responsabilitate, oricum și oriunde ați alege să vă petreceți timpul liber. Vă dorim zile liniștite!”, este mesajul transmis de Jandarmerie cu ocazia minivacanței de Sf. Maria.

Prin urmare, Jandarmeria a anunțat că au fost suplimentate efectivele prezente în toate locurile unde vor avea loc manifestări religioase, dar și cultural-artistice, dar și că oricine are nevoie poate să apeleze cu încredere la sprijinul jandarmilor, care sunt pregătiți să intervină în cel mai scurt timp în sprijinul oamenilor.

„Pentru buna, ordonata și în același timp fireasca desfășurare a slujbelor religioase, concertelor și a manifestărilor sportive, peste 5.000 de jandarmi vor fi prezenți zilnic în stradă pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, la nivel național, în apropierea celor aproximativ 8.000 de lăcașuri de cult, dar și pe traseele de deplasare ale oamenilor și în locurile unde se vor desfășura evenimente cultural-artistice.

Pentru că mulți dintre dumneavoastră vor alege să își petreacă minivacanța în stațiunile de pe litoral, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța vor constitui în stațiunile cu flux mare de turiști, echipe mobile de intervenție, 24 de ore din 24, pregătite să intervină în caz de tulburare a ordinii publice”, transmite Jandarmeria.

litoral
Litoralul românesc

Un eveniment important care va avea loc în acest weekend este Ziua Marinei, fiind o importantă sărbătoare pentru constănțeni, care se desfășoară în fiecare an pe data de 15 august. În acest sens, principalele trasee de patrulare vor include zonele foarte aglomerate, cum sunt porturile turistice, faleza Cazinoului, precum și în zona cluburilor.

Conform calculelor făcute de hotelieri, aproape toate hotelurile din staţiunile de la Marea Neagră vor fi ocupate în totalitate la finalul acestei săptămâni. Informațiile de pe litoralulromanesc.ro estimează că minivacanţa de Sfânta Maria o să aducă mai mult de 200.000 turişti la mare.

Nici muntele nu a fost uitat, astfel că Jandarmeria Română va fi prezentă și în stațiunile montane, unde în jur de 200 de jandarmi montani se vor afla constant pe traseele şi în stațiunile turistice, pentru a putea interveni în scopul acordarea sprijinului persoanelor aflate în dificultate, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...