Sfatul care i-a transformat viața lui Bill Gates. L-a primit de la un alt miliardar

Beatrice Dumitru 22.03.2023, 15:05
Sfatul care i-a transformat viața lui Bill Gates. L-a primit de la un alt miliardar

Bill Gates este prieten de mai bine de trei decenii cu un alt miliardarul american și, oricât de puțin probabil ar părea, legătura lor este dincolo de bani sau afaceri. Fondatorul Microsoft a dezvăluit că prietenul său i-a dat cel mai bun sfat, din care a învățat „poate cel mai important lucru” în viață.

Sfatul cel mai prețios primit de Bill Gates de la prietenul său miliardar

Cu averi care depășesc 100 de miliarde de dolari, al cincilea și al șaselea cel mai bogat om din lume, conform revistei Forbes, Bill Gates și Warren Buffett sunt buni prieteni, se consultă și își dau tot timpul sfaturi unul celuilat.

În cadrul unui interviu acordat de Bill Gates și premierul britanic Rishi Sunak, cei doi au răspuns unor întrebări generate de un program AI asemănător cu ChatGPT. Întrebat despre cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată și despre modul în care i-a influențat propria viață, Bill Gates, în vârstă de 67 de ani, și-a amintit de ce i-a spus bunul său amic, Warren Buffett, despre prietenie.

Sfatul care i-a transformat viața lui Bill Gates. L-a primit de la un alt miliardar
Warren Buffet este bun prieten cu Bill Gates.

Warren Buffett a spus că, până la urmă, contează ce cred prietenii tăi despre tine și cât de puternice sunt aceste prietenii”, a afirmat Bill Gates, citat de CNBC.

„Te vei mișca în direcția oamenilor cu care te asociezi”

Gates și Buffett sunt prieteni de mai bine de trei decenii. Ei au pus bazele campaniei „The Giving Pledge”, care încurajează cei mai bogați oameni din lume să doneze cel puțin jumătate din averea lor pentru cauze caritabile și sunt ocazional parteneri de bridge și de golf.

De la miliardarul în vârstă de 92 de ani, Bill Gates a învățat tot ce trebuie să știe despre investiții, despre cum să-și construiască averea și gestionarea timpului. Dar a pus în repetate rânduri că sfaturile primite de la Warren Buffett despre prietenie sunt cele mai prețioase.

Am învățat multe lucruri de la Warren în ultimii 25 de ani, dar poate cel mai important lucru este despre ce înseamnă prietenia. Chiar dacă are un program agitat, Warren încă găsește timp să cultive prietenii, ca puțini oameni pe care îi cunosc”, scria Bill Gates într-o postare pe blog, în 2016.

Și Warren Buffett a vorbit despre importanța alegerii unor prieteni buni și despre cât de important este să fii un prieten bun. În opinia lui, asta înseamnă să te înconjori de „oameni care sunt mai buni decât tine„, ca să poți învăța de la ei și să te inspire. „Te vei mișca în direcția oamenilor cu care te asociezi„, a spus el în 2017, într-un dialog cu Bill Gates la Columbia University. „Unii prieteni scot ce e mai bun din tine și e bine să investești în aceste prietenii„, a confirmat Gates.

Gates și Buffett au o avere cumulată de 220 de miliarde de dolari, estimează Bloomberg, dar amândoi sunt de acord că fericirea pe care o construiește o prietenie durabilă reprezintă un semn al succesului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...