Sfârșit dramatic pentru subprefectul județului Sălaj. Virgil Turcaş a murit după ce acoperișul unui foișor s-a prăbușit în timpul unui eveniment

Badea Violeta 22.06.2022, 10:00

Subprefectul Sălajului şi-a găsit sfârşitul într-un mod cumplit! Virgil Țurcaș era la o întâlnire cu mai multe persoane. Aleșii din județ se reuniseră pentru a discuta despre problema gestionării deşeurilor când, foişorul sub care aflau, s-a prăbuşit. Acoperișul construcției l-a strivit pur și simplu pe bărbat, iar medicii nu au mai putut face nimic.

Virgil Țurcaș, strivit de acoperişul unui foișor

Subprefectul Sălajului își dăduse întâlnire cu mai mulţi aleşi din judeţ pentru a discuta despre gestionarea deşeurilor în satul Hurez. Aceștia se aflau sub un foişor din lemn, moment în care o rafală de vânt puternică a dărâmat construcția. Din păcate, acoperişul greu de peste o tonă l-a strivit pe Virgil Țurcaș.

De asemenea, alte trei persoane au suferit răni grave. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje şi ambulanţe, iar salvartorii au făcut tot posibilul pentru a-l scoate pe subprefect de sub structura grea.

Au reușit acest lucru, dar, din pacate, inima bărbatului a încetat să mai bată. Celelalte trei victime au fost transportate la spital. Între timp, poliţiştii au deschis un dosar penal şi încearcă să afle cum s-a produs tragedia.

Subprefectul de Salaj a murit, dupa ce foisorul in care se afla s-a prabusit
Subprefectul de Salaj a murit, dupa ce foisorul in care se afla s-a prabusit

Problema construcțiilor din România

Horațiu Buzatu, arhitect și membru PNL Craiova, a vorbit, într-o postare pe contul său oficial de Facebook, despre problema construcțiilor din țara noastră. Postarea a fost distribuit și de fostul deputat Remus Cernea.

„Subprefectul județului Sălaj, dl. Virgil Ţucaş, a decedat astăzi, ucis de o construcție care s-a prăbușit peste el.
Era prezent la un eveniment legat de gestionarea deșeurilor în județul Sălaj, alături de oficiali ai județului, primari, alte persoane interesate.

Locul ales pentru desfășurarea evenimentului a fost o construcție cu structură de lemn și acoperiș din țiglă care nu a rezistat din cauza vântului puternic și s-a prăbușit peste cei aflați pe terasă.
Mai mulți participanți au fost răniți, dar cel mai grav lucru este că unul dintre aceștia a murit.
*
Am scris de foarte multe ori despre indolența și superficialitatea care domnește în domeniul construcțiilor, în aproape toate etapele care însoțesc ridicarea unui edificiu, de la proiectare până la darea în folosință. Avem o legislație destul de precisă, avem specialiști care pot să proiecteze și să asigure execuția, avem instituțiile de reglementare și control, avem funcționarii.

Și totuși, avem poduri cărora li se rup stâlpii după șase luni de la darea în folosință și foișoare care se prăbușesc peste oameni și îi ucid.

De ce?
#Romania_Stat_Esuat_Cu_Constructii_Esuate”, a scris Horațiu Buzatu, pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...